Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 22:12 1 089 0

БАТЕ (Борисов) се опъна на Милан

  • бате (борисов)-
  • милан-
  • шампионска лига
БАТЕ (Борисов) се опъна на Милан - 1
На 19 октомври Милан победи БАТЕ (Борисов) с 2:0

Милан се изложи в Беларус, но се класира за осминафиналите в Шампионската лига, съобщи Новспорт.

Отборът на Милан се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига, след като тази вечер завърши наравно 1:1 с палача на родните Левски и Литекс - БАТЕ (Борисов), което се оказа и достатъчно за италианците да преминат към осминафиналите на надпреварата. Срещата сеигра на стадион „Динамо” и бе от програмата на група „H” на надпреварата.

Двубоят започна очаквано с по-добра игра на гостите и опасен шут на Ибрахимович, спасен от стража на „трактористите”. В 9-та минута пък, Абиати трябваше да се намесва след изстрел на Скавиш.

Като цяло „росонерите” опитваха да превземат вратата на противника чрез атаки по двете крила, откъдето следваха центрирания към основната опасност за домакините – Златан Ибрахимович. Шведът опита още на два пъти късмета си с изстрели от дистанция, ала и двата пъти Гутор внимаваше и спаси.

Така се стигна до 22-ата минута, когато след бърза контраатака, Робиньо центрира в пеналта, където именно Ибрахимович засече с десния крак и даде преднина на „росонерите”.

Веднага след гола Скавиш можеше да възстанови статуквото, но ударът му отблизо с глава бе спасен от Абиати. Последваха опасни шутове на Боатенг и Робиньо, ала стражът на БАТЕ отново бе на висота и спаси.

Така се стигна до 39-ата минута, когато италианците бяха много близо до удвояване на преднината си, ала изстрелът на Робиньо срещна дясната греда на домакините.

До края на полувремето обаче нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при един гол аванс за „росонерите”.

Втората част стартира с по-мобилизирана игра на БАТЕ и хубави спасявания на Абиати след удари на Контсевой и Бага.

Така се стигна до 55-ата минута, когато Абате бутна в гръб Контсевой в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа за БАТЕ, която бе реализирана от Бресан за 1:1.

Веднага след гола италианците натиснаха, докато домакините започнаха да играят на остри и бързи контраатаки. Боатенг и Ибрахимович пробваха да затруднят Гутор, но стражът отново успя да се справи с изстрелите им.

В даденото от рефера продължение пък, БАТЕ можеше да стигне и до трите точки, след като Скавиш навлезе в наказателното поле от дясно и стреля силно, ала Абиати спаси хладнокръвно.

До края на двубоя нови голове не паднаха и така Милан и БАТЕ завършиха наравно 1:1. Домакините от Беларус пък са 3-и с 2 пункта, на 1 пред последния Виктория (Пилзен).

След хикса „росонерите” се класираха за осминафиналите в Шампионската лига, като заемат 1-о място във временното класиране с актив от 8 точки, на 1 пред Барселона, която играе по-късно тази вечер.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА