Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 00:04 2 206 0

Цял мач и победа за Бербатов в Шампионска лига

  • шампионска лига-
  • манчестър-
  • бербатов
Цял мач и победа за Бербатов в Шампионска лига - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед победи румънския Оцелул Галати с 2:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Българският нападател Димитър Бербатов започна срещата като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Въпреки че имаше няколко добри шанса да вкара първия си гол в турнира от 2008 година, българинът пропусна, а попаденията в срещата бяха дело Антонио Валенсия и Уейн Рууни, пише Гонг.

Домакините откриха още в 8-ата минута, чрез Валенсия. В атаката участва и Димитър Бербатов, който изведе отдясно Фил Джоунс, десният бек центрира успоредно на голлинията и след като нито вратарят на гостите, нито бранителите пред него успяха да се намесят за Валенсия остана да добута топката в мрежата от един метър.

Въпреки щастливото стечение на обстоятелствата и очакваният домакински натиск, футболистите на Юнайтед не показаха концентрирана игра, което позволи на гостите да организират няколко интересни атаки към вратата на Давид Де Хея.

През втората част Бербатов имаше три добри възможности за попадение, но и в трите нямаше нямаше шанс пред гола. Няколко минути след подновяването на играта през втората част българинът получи топката в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от стража на Оцелул. Няколко минути по-късно българинът пробва с далечен удар, но топката не попадна в рамките на вратата.

В 75-ата минута Бербатов пропиля и най-доброто си положение. Бранител на гостите се опита да върне топката към вратаря, българинът пресече паса, но с удар по диагонала не успя да изненада вратаря, като топката спря от външната страна на мрежата.

Втория гол за „червените дяволи“ вкара Уейн Рууни след щастлив рикошет. Английският национал получи топката на 30 метра от вратата, стреля, топката се отклони от тялото на бранител и излъга вратаря Граховец, който остана безпомощен.

В другия мач от групата Бенфика и Базел не излъчиха победител, завършвайки 1:1. Домакините започнаха отлично и още в 4-ата минута поведоха в резултата. Родриго отбеляза фамозен гол от воле, за да даде преднина на „лисабонските орли“. След рикошет, топката попадна в Родриго, който с мощен шут в лявата сглобка на вратата не остави никакви шансове на вратаря. Въпреки по-добрата игра на Бенфика, бойкият тим на Базел успя да стигне до точката благодарение на Хюгел в 65-ата минута.

Във временното класиране поведе тима на Манчестър Юнайтед, който има по-добра голова разлика от Бенфика. И двата тима имат по 8-точки. Безел е трети с пет, а Оцелул заема последното място без спечелена точка.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА