Last news in Fakti

7 Януари, 2017 10:49 879 0

Първи голям финал през 2017 за Анди Мъри

  • анди мъри-
  • новак джокович-
  • доха

Анди Мъри успя в края на 2016 да завладее първото място в света на тениса. Представителят на Великобритания обаче го очаква тежка 2017, в която бившият водач в ранглистата на АТП Новак Джокович ще направи всичко за да си върне трона. И първото предизвикателство пред шотландеца не закъснява.

Представителят на Великобритания и Ноле ще спорят във финала на турнира по тенис в Доха с награден фонд 1,23 милиона долара.

Това стана факт, след ато Анди Мъри надигра в два сета Томаш Бердих - с 6:3, 6:4, на полуфиналите.

Водачът в основната схема направи пробив още в четвъртия гейм, с който поведе с 3:1 и с лекота затвори първия сет с 6:3. Мъри игра стабилно и във втората част, която взе с 6:4.

В другият полуфинален сблъсък, защитаващият титлата си Новак Джокович спаси пет мачбола и надигра испанеца Фернандо Вердаско с 4:6, 7:6(7), 6:3.

Това ще е 19-а среща между Мъри и Джокович на финал. В края на миналия сезон шотландецът победи Новак на финала на заключителния турнир на ATP, с което си гарантира завършването на годината като номер 1 в света.

Анди излиза утре като абсолютен фаворит на фона на представянето на Джокович в Доха до този момент. Мъри е в серия от 28 поредни победи и при успех срещу сърбина ще увеличи разликата на върха на ранглистата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА