12 Януари, 2017 00:18, обновена 12 Януари, 2017 00:26 852 0

Барса потрепери, но все пак елиминира Атлетик (Б)

  • барселона-
  • атлетик (б)-
  • купата на краля

Отборът на Барселона имаше сериозни проблеми и в мача си реванш срещу Атлетик (Билбао) от 1/8-финалите за Купата на Краля. След като в първата среща като гост каталунците отстъпиха с 1:2, сега победата също не дойде лесно.

Възпитаниците на Луис Енрике се наложиха с 3:1, но решителното попадение падна едва в края на срещата.

Голямото трио на "блаугранас" отново ги спаси от по-сериозни проблеми, а Лионел Меси както обикновено бе в центъра на събитията.

В 36-ата Меси измъкна топката, обграден от трима съперникови футболисти. Неймар центрира на далечната греда, където хитро Суарес се беше освободил и завърши с прекрасна странична ножица от 15 метра, при която Ираисос беше безпомощен - 1:0.

По-малко от две минути след почивката Неймар беше повален в наказателното поле от Енеко Боведа - дузпа. Бразилецът хитро премина през Елустондо отляво, а след това бранителят Боведа влезе необмислено в краката на Ней Джуниър, който беше встрани от вратата. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на дузпата и прати топката в мрежата и съдията посочи центъра - 2:0.

Едва три минути по-късно "лъвовете" отвърнаха с голов удар. Резервата Елустондо центрира отдясно, а Сержи Роберто беше надскочен от Саборит, който насочи с глава по диагонала - 2:1. При този резултат срещата отиваше към продължения.

Това обаче така и не се случи, след като геният на петкратният носител на "Златната топка" Лео Меси реши нещата в полза на каталунците за пореден път. Той реализира трети гол за тима си от пряк-свободен удар. От около 20 метра аржентинецът завъртя топката с левия крак и с помощта на страничния стълб наказа съперника и прати защитаващия трофея си Барселона на 1/4-финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА