16 Януари, 2017 12:53 1 582 0

Новият в Лудогорец задмина Неймар

  • жоао пауло-
  • лудогорец-
  • класация-
  • неймар

Жоао Пауло е на върха в престижна класация на Globoesportе

Новият в Лудогорец задмина Неймар - 1
Снимка: ludogorets.com

Новият стрелец на шампиона Лудогорец Жоао Пауло е лидер в повече от престижна класация, изготвена от бразилското издание Globoesporte. Доскорошният ас на Ботев Пловдив се оказа най-резултатният кариока в Европа от началото на кампанията, като данните са взети преди началото на изминалия уикенд.

Жоао Пауло мушна 12 гола в 19 мача за "канарчетата" през есента и дели първото място в класацията с Леонардо Коуса от Партизан. Трети е бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш, който има 10 гола в 16 срещи за Динамо Киев.

Новият в Лудогорец оставя зад себе си дори суперзвездата на Барселона Неймар, който има само седем гола във всички турнири и едва четири в Ла Лига през сезона. Най-резултатният бразилец в испанския елит е Вилиан от Реал Сосиедад с 9 попадения.

В класацията не попада Диего Коста. Нападателят на Челси има 14 гола във Висшата лига. Той е роден в Бразилия, но играе за националния отбор на Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА