Last news in Fakti

21 Януари, 2017 16:38, обновена 23 Януари, 2017 12:16 3 062 2

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия

  • гаске-
  • димитров-
  • australian open-
  • тенис

Българският тенисист победи Ришар Гарске с 3:0 сета (6:3;6:2;6:4) за 2 часа игра

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия - 1
Снимки: БТА/AP

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на корта. Най-добрият български тенисист се класира за осмифиналите на Australiaon Open след трисетов успех над Ришар Гаске.

Първата ни ракета надделя над французина с 6:3, 6:2, 6:4 за малко повече от 2 часа и си уреди мач в следващата фаза с Денис Истомин (Узбекистан), който сензационно отстрани световния номер две Новак Джокович.

Поставеният под №15 в схемата българин имаше 5 загуби срещу Гаске и една победа, която постигна през миналия сезон. Това се случи на Мастърса в Шанхай, където първата ни ракета се наложи с 6:4, 6:4.

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия

Първи сет

Григор загуби първите две точки в откриващото си подаване в мача, но се измъкна, а веднага след това притисна Гаске в първия сервис-гейм на французина. Димитров си извоюва и два брейкпойнта, но до пробив не се стигна - 1:1. Пробив имаше още в следващия гейм, в който Григор водеше с 40:0, но въпреки това загуби подаването си. 25-годишният обаче успя веднага да върне пробива, след което с гейм на нула отново излезе напред в резултата при 3:2. В шестия гейм българинът имаше точка за пробив, но 30-годишният французин я отрази и после удържа подаването си за 3:3. В осмия гейм Григор проби на нула за 5:3 и получи възможност да сервира за първия сет. След един много тежък гейм, в който Димитров се измъкна от 0:40, а после спаси още един брейкпойнт и пропусна няколко сетбола, българският тенисист все пак изпълни задачата и сложи край на първата част.

Втори сет

Вторият сет започна отлично за Димитров, който реализира ранен пробив. При 30:40 в подаването на Гаске Григор с блестящ уинър не остави шанс на съперника си, а после със своя сервис затвърди пробива. Във втория гейм на втория сет имаше любопитен момент, при който Григор получи предупреждение от съдията на стола Карлос Бернардес за използването на неприличен език. Димитров се ядоса на бразилеца заради това, че след намесата на системата за видеоповторения "Ястребово око" една точка бе присъдена директно на французина, а не беше преиграна. Гаске сложи край на серията на противника си от 5 поредни гейма, а веднага след това измъчи Димитров, стигайки и до точка за пробив. Димитров обаче бе стабилен и се пребори за подаването си, а заедно с това и за аванс от 3:1. При 4:2 Григор реализира пробив на 30 и след това с гейм на нула затвори и втория сет.

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия

Трети сет

И третата част започна страхотно за Димитров. Той стигна до пробив и бързо поведе с 2:0 гейма. До края първата ни ракета демонстрира зряла игра и не остави почти никакви шансове на съперника. В крайна сметка зрителите не видяха повече пробиви в срещата и Димитров взе частта с 6:4, с което и мача.

Григор Димитров е осминафиналист в Австралия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григор

    8 0 Отговор
    Браво!!!
  • 2 Pete

    1 0 Отговор
    Успех, истински българин