1 Февруари, 2017 22:09 582 0

Фенерите отнесоха Левски за Купата на CEV

  • левски-
  • фенербахче-
  • купата на cev

Волейболистите на Левски имаха тежка вечер, губейки по катастрофален начин първия си мач от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на CEV.

Българите отстъпиха пред турския Фенербахче СК (Истанбул) с 0:3 (16:25, 16:25, 17:25) в среща, играна пред близо 2500 зрители в препълнената зала "Универсиада".

Най-резултатен за "сините" стана Мартин Павлов с 12 точки (52% ефективност в атака, 36% позитивно и 4% перфектно посрещане), а Симеон Александров завърши с 10 точки (43% ефективност в атака, 33% позитивно и 11% перфектно посрещане).

За гостите над всички Ален Шкет с 18 точки (4 блока, 1 ас, 59% ефективност в атака, 55% позитивно и 9% перфектно посрещане) за победата.

Реваншът е на 16 февруари (четвъртък) от 17,30 часа българско време в Истанбул. Волейболистите на Левски трябва да направят истинско чудо и да спечелят с 3:0 или 3:1, за да стигнат до т.нар. "златен" гейм.

В същото времеФенербахче трябва да спечелят само два гейма, за да се класират за 1/4-финалите на Купата на CEV. Там ще ги очаква победителя от двойката между швейцарския Волей (Амрисвил) и френския Аячо.

Наставникът на нашенци Петър Шопов гледа обективно на резултата и призна, че Фенерите са наистина гранд, но и неговият тим е отдал доста повече респект от необходимото на противмика и това също е повлияло на изхода от срещата.

"Фенербахче си е Фенербахче, няма какво да се лъжим. Доста респект им дадохме. Надъхахме се в съблекалнята, че не е толкова страшно, но когато си вътре е по съвсем друг начин. Мисля, че дори с този резултат, с който ни биха, се получиха няколко интересни разигравания, в които се видя едно високо ниво.

Такива мачове винаги помагат, няма как да е иначе. Фенербахче даже играха по-добре от видеото, което имаме. Много опитен отбор са, виждате, че излизат много добре от тежки ситуации, което не се получава при нас. Нормално е да е такъв резултата. Не ни подцениха и според мен те искат да играят на финал, защото са много добър отбор. Даже са по-впечатляващи отколкото на видеото", сподели Шопов след мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА