24 Февруари, 2017 01:00 831 0

Моуриньо отново скочи срещу ФА

  • моуриньо-
  • фа-
  • челси-
  • лига европа-
  • програма

Португалецът недоволен от програмата на Манчестър Юнайтед

Моуриньо отново скочи срещу ФА - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо бе бесен след като научи програмата за срещата с Челси за ФА Къп. Голямото дерби от четвъртфиналната фаза на турнира е насрочено за понеделник, 13 март, което е само 72 часа преди осминафиналния двубой на “червените дяволи” в Лига Европа. Той обвини Английската федерация, че не се грижи за интересите на своите отбори, но въпреки това заяви, че няма да пусне юношите в двубоя с лондончани.

“Наистина съм изненадан от това решение, което идва още преди да е определен жребият ни в Лига Европа. Никой не знае с кого ще играем и в кой от двата мача ще сме домакини. Представете си, че трябва да играем с Челси в понеделник и след това да трябва да пътуваме до Гърция, Турция или Русия. За пореден път федерацията показа, че не се грижи за интересите на клубовете. Няма как срещу Челси да изляза с юношите, както го сториха от Манчестър Сити през миналия сезон. Не мога да направя подобно нещо. Ние сме Манчестър Юнайтед. Като мениджър на такъв отбор, аз не мога да си позволя подобно нещо. Няма как да омаловажа и турнира ФА Къп. Това е красива надпревара с дълга история. Трябва да се отнеса с нужното уважение към турнира и към феновете на клуба. Няма да играя с юношите. Може би трябва, но няма да го направя”, отсече Моуриньо.

“Какво ще стане с играчите, които трябва да играят в такъв сгъстен цикъл? Може би ще трябва да направя някакви ротации, но някои от футболистите няма как да получат почивка. Ако се случи някоя контузия като тази на Мхитарян или Карик, това ще е много неприятно, но няма какво да се направи”, допълни босът.

Иначе Манчестър Юнайтед спечели и реванша срещу Сент Етиен (1:0) и с общ резултат 4:0 си осигури продължаване напред в Лига Европа. Наставникът сподели очакванията си за жребия.

“Свикнал съм да имаме труден жребий. Понякога си мисля, че има топки, които са студени и такива, които са топли”, допълни мениджърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА