Last news in Fakti

2 Март, 2017 08:58 774 0

Реал издрапа до равенство срещу Лас Палмас

  • реал мадрид-
  • лас палмас-
  • роналдо-
  • равенство

Роналдо измъкна съотборниците си като вкара два късни гола за равенството 3:3

Реал издрапа до равенство срещу Лас Палмас - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) се издъни и завърши 3:3 с Лас Палмас на „Сантяго Бернабеу” в среща от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион. „Кралският” клуб бе на път дори да загуби, но навакса два гола пасив в заключителните минути. След спечелената точка „белият балет” остана на второ място във временното класиране след Барселона, въпреки че все още има един мач по-малко от каталунците. Реал допусна три гола на „Бернабеу” за първи път под ръководството на Зинедин Зидан.

Още в самото начало Иско (8) се измъкна на ръба на засадата и сам срещу вратаря се разписа за 1:0. Така той регистрира 11-и гол от 12 участия за Реал в Примера дивисион този сезон. „Белият балет” пък вкара гол в 45-и пореден мач във всички турнири, което е рекорд за испански клуб.

Гостите от Канарските острови бързо изравниха чрез Тана Домингес (10), който първо елиминира Серхио Рамос и след това се разписа със силен шут от около 15 метра. При ответната атаката топката отново беше в мрежата на Лас Палмас, но при вдигнат флаг за засада на Алваро Мората, чието попадение не бе зачетено.

В 31-ата минута съдията вдигна спорна засада на Кристиано Роналдо, а минута по-късно вратарят на домакините Кейлор Навас спаси след нисък удар от десет метра.

Две минути след почивката Гарет Бейл фаулира Виера за жълт картон, след което последва разправия между двамата и уелсецът изпусна нервите си, изблъсквайки своя съперник пред очите на съдията Фернандес Борбалан, който изгони номер 11. Това е първи червен картон за Бейл като футболист на „белия балет”.

В 54-ата минута Серхио Рамос игра с ръце в наказателното поле и гостите получиха дузпа, а Джонатан Виера (56-дузпа) бе точен от бялата точка за пълния обрат в полза на Лас Палмас. Малко след това последва нов шок за домакините, след като Кевин-Принс Боатенг (59) надбяга Марсело и преодоля Кейлор Навас за 1:3. Реал реагира с удар в гредата. Серхио Рамос засече с крак от седем метра, но нямаше късмет и разтресе гредата.

В 70-ата минута съдията не зачете редовен гол на Мората, след като страничният рефер вдигна засада на Кристиано Роналдо, а такава не се видя на телевизионните повторения. В 83-ата топката не пожела да влезе във вратата на гостите след удари на Бензема и Роналдо. Три минути след това „кралският” клуб получи 11-метров наказателен удар и Кристиано Роналдо (86-дузпа) бе точен от бялата точка за 2:3. Финалният щурм на домакините доведе до нов гол на Кристиано Роналдо (89) с глава след центриране на Хамес Родригес, но за пълен обрат времето не стигна на Реал.

След равенството „белият балет” остава втори в класирането с 56 точки и е на точка зад лидера Барселона, който обаче е с мач повече на сметката си. Лас Палмас е на 12-а позиция с 29 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА