Last news in Fakti

3 Март, 2017 09:29 1 235 0

Проблеми за Mercedes на тренировките

  • хамилтън-
  • mercedes-
  • ferrari-
  • райконен-
  • формула 1-
  • ботас

Райконен най-бърз в последния ден от тестовете

Проблеми за Mercedes на тренировките - 1
Снимка: БТА/АР

Доминантът във Формула 1 в последните 3 години Mercedes се сблъска с първите си проблеми по време на тестовете в Барселона. В последния ден от изпитанията автомобилът на Люис Хамилтън даде дефект в електрониката, заради който британецът пропусна сутрешната сесия.

Съотборникът му Валтери Ботас завъртя 68 обиколки следобед, но бе доста бавен и даде едва осмо време, като вероятно и в отбора са имали други цели.

Иначе Кими Райконен с Ferrari бе най-бърз на изсъхващата писта. Днес пробите се проведоха на изкуствено мокро трасе, за да се види как работят гумите на Пирели за такива условия. В края на сесията трасето изсъхна и финландецът завъртя обиколка за 1:20.872, като изпревари почти с 9 десети Макс Верстапен с Red Bull. Времето на Кими обаче със секунда по-бавно от това на съотборника му Фетел от сряда.

Трети остана Джолиън Палмър с Renault, а след него се наредиха Ромен Грожан и Антонио Джовинаци с Haas и Sauber. Стофел Вандорн с McLaren успя да завърти 67 обиколки, което си беше постижение и изостана само на 1,7 секунди от Райконен.

Втората серия от тестовете ще започне следващия вторник, когато се очаква отборите да бъдат още по-бързи и да използват конфигурации близки до тези за старта в Мелбърн на 26-и март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА