9 Март, 2017 12:56 1 172 0

Национал отрязал Лудогорец

  • миланов-
  • лудогорец-
  • оферта-
  • домусчиев-
  • апоел

Живко Миланов отказал умопомрачителна оферта от Кирил Домусчиев

Национал отрязал Лудогорец - 1
Снимка: БТА/АР

Тоталният хегемон в България през последните шест години Лудогорец отпадна от Лига Европа, но вече мисли за следващото си участие в квалификациите на Шампионската лига. Нещо, в което едва ли някой се съмнява. Именно поради това амбициозният собственик на клуба Кирил Домусчиев прави всичко възможно, за да подсили тима.

Бизнесменът опитал да привлече Живко Миланов, като му е предложил умопомрачителната сума от милион и половина лева за следващите три години, пише Sportal.bg.

Най-успешният футболен президент у нас говорил лично с национала, като му обещал поне 250 000 евро чисто на сезон, като към тях не влизат огромните премии, които получават "орлите" при участие в груповите фази на Шампионската лига и Лига Европа, както и при спечелване на титла и купа.

Юношата на Левски обаче бил категоричен, че няма да приема предложението на шампионите, което доста изненадало Домусчиев, който дори бил готов да вдигне офертата. Причината затова е, че Миланов, който прави много силен сезон в АПОЕЛ (Никозия), се чувства щастлив в Кипър. При него са съпругата му и децата, които тъкмо свикнаха с живота там. Освен това отличните му игри през тези 13 месеца в Никозия мотивираха ръководството на кипърския шампион да му поднови контракта. Очаква се съвсем скоро той да парафира официално договор за още две години.

Условията предложени на Миланов от АПОЕЛ са близки до тези на Лудогорец, но 32-годишният бранител е категоричен, че на този етап не иска да се връща в България. Крайният бранител освен това е много силно привързан към Левски, за който има 188 мача и 11 гола, като със "сините" участва в Шампионската лига, записа четвъртфинал в Купата на УЕФА и спечели три титли и три купи на България.

Както е известно, той е любимец и на "сините" фенове заради сърцатата си игра. Защитникът напусна "Герена" през януари 2010 година, след което се завърна през септември 2015 година. Само за няколко месеца вдигна нивото на тима, който бе на първо място в класирането преди Коледа, като дори вкара попадение във вратата на Лудогорец. През януари 2016 година подписа с АПОЕЛ, като вече е изиграл 58 мача за първенците на Кипър - 36 мача за първенство, осем за Купата на страната и 14 в евротурнирите. Освен това спечели шампионската титла през миналата година.

Миланов излиза тази вечер за АПОЕЛ срещу Андерлехт в първи мач от битката за четвъртфиналите в ЛЕ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА