Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 12:06 905 0

Сеп Блатер вбеси ПФА на Англия

  • расизъм-
  • сеп блатер-
  • гордън тейлър-
  • рио фърдинанд-
  • пфа-
  • фифа-
  • мишел платини

Шефът на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска главата на Блатер

Сеп Блатер вбеси ПФА на Англия - 1
©ЕРА/БГНЕС

Позицията на президента на ФИФА Сеп Блатер отново подпали страстите, след като швейцарецът заяви как няма расизъм във футбола и ако някой играч обиди друг на тази тема, с ръкостискането в края на мача всичко приключвало. Именно заради тази позиция шефът на Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА) в Англия Гордън Тейлър поиска оставката на Блатер, съобщава БГНЕС.

"Просто усещам, че времето му е отминало. Когато видиш цялата поквара във ФИФА, коментарите, които той направи за хомосексуалистите, които няма да ходят в Катар, начинът, по който говори за женския футбол, начина, по който се уговарят нещата за световното първенство, фактът, че нямаме необходимите технологии. Мисля, че наистина е време да освободи мястото за Мишел Платини", каза Гордън.

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, чийто брат е в центъра на последния скандал за расизъм коментира думите на Блатер по следния начин: "Кажете ми, че съм прочерл грешно думите на Блатер, ако не е така то съм удивен. Чувствам се глупаво, че вярвах в това, че футболът има водеща роля в борабата срещу расизма. Явно просто за малко са поутихнали в емоциите си. Само, за да изясним – ако играч обиди съдия, това означава ли, че ако му стисне ръката след мача всичко ще е наред?".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА