Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 12:01 867 0

Бекъм също атакува Блатер

  • бекъм-
  • рио фърдинанд-
  • блатер-
  • расизъм

"Коментарите на Сеп Блатер за расизма са потресаващи", сподели бившият капитан на Англия Дейвид Бекъм

Бекъм също атакува Блатер - 1
©ЕРА/БГНЕС

Блатер е сериозно критикуван през последните два дни, след като заяви, че расизмът на терена може да бъде преодолян с ръкостискане след мач. Президентът на ФИФА уточни, че коментарите му са разбрани погрешно, но Бекъм и много негови колеги, сред които Рио Фърдинанд и Сидни Гову, изказаха недоволство от думите му.

"Тези коментари бяха потресаващи. Много хора казаха това. Не мисля, че тези думи бяха много добри за футбола. Очевидно има расизъм във футбола и в живота през последните няколко години. Мисля, че специално Англия прави много, за да изрита расизма от футбола", сподели Бекъм.

Той критикува и думите на Блатер, че едно ръкостискане след мач е достатъчно да опрости всякакви расистки коментари на терена. "Това не може да бъде потулено, да го решиш с ръкостискане. Не е това начинът, по който да третираме расизма. Той е там и трябва да работим здраво, за да го държим извън играта и живота като цяло", добави халфът на ЛА Галакси.

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА