Last news in Fakti

10 Март, 2017 11:56 900 0

Изгубиха пушките на родните биатлонисти

  • анев-
  • илиев-
  • пушки-
  • биатлон

Владимир Илиев и Красимир Анев готови с резерван вариант за днешния старт в Контиолахти

Изгубиха пушките на родните биатлонисти - 1
Снимка: БТА/АР

Непредвидени трудности сполетяха българските топбиатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев преди старта от поредния осми кръг за Световната купа във финландския зимен център Контиолахти. Пушките и на двамата не са пристигнали. Четирите оръжия, по две за всеки, са се изгубили по пътя от Република Корея към Европа, пише "24 часа". През миналата седмица в Пьончан се проведе седмия кръг за Световната купа. Владо и Краси пристигнаха в Корея от Сочи, където участваха на световните военни игри. Затова за тях беше изготвена програма за пътуване, различна от тази на останалите национали.

Анев и Илиев пристигнаха във Финландия от Франция и до късно снощи от пушките им нямаше и следа. Те са готови с резервен вариант за днешното състезание на 10 км. В багажа на Владо има един приклад и той ще вземе цев от някоя от дамите ни. Анев пък се е разбрал със словашки състезател да ползва негова пушка. Проблемът е огромен, тъй като всеки биатлонист е свикнал с оръжието си.

Като се прибави и умората от дългото пътуване, положението пред нашите не е добро. На Владо и Краси се надяваме да придвижат страната ни до Топ 10 в генералното класиране по нации, което ще ни даде още една квота за Световната купа през новия сезон. В момента нашите вървят 11-и. Следващата седмица в Холменколен, Норвегия, пък е финалът на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА