Last news in Fakti

12 Март, 2017 18:28 613 0

Тотнъм на полуфинал за Купата на Англия

  • тотнъм-
  • купа на англия-
  • милуол-
  • хюн-мин

Шпорите се разправиха с Милуол

Тотнъм на полуфинал за Купата на Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Тотнъм се присъедини към Манчестър Сити и Арсенал, класирайки се на полуфиналите на Купата на Англия. Това се случи, след като "шпорите" разгромиха с 6:0 Милуол в лондонското дерби от 1/4-финалите. Хеттрик отбеляза Сон Хюн-Мин (41', 54', 92'), а Кристиан Ериксен (31') и Винсент Янсен (79') добавиха по едно попадение за изразителния успех на Тотнъм. Лошата новина за домакините е, че още в първите минути голмайсторът на тима Хари Кейн получи контузия в глезена и бе заменен принудително.

Мениджърът на домакините Маурисио Почетино бе направил три промени в своя състав - Киърън Трипиър, Хари Уинкс и Сон Хюн-Мин започнаха за сметка на Кайл Уокър, Муса Дембеле и Кристиан Ериксен. Мишел Ворм бе на вратата на Тотнъм. Том Кинг, Уолъс и Морисън стартираха за гостите.

Феновете на "лъвовете" защитиха реномето си и преди двубоя влязоха в схватка с полицията пред "Уайт Харт Лейн".

"Шпорите" започнаха доста активно и до деветата минута стражът на Милуол вече бе направил пет спасявания, с които съхраняваше нулевото равенство. Неприятната новина бе, че в 11-ата минута Хари Кейн получи контузия в глезена и напусна принудително, заменен от Кристиан Евриксен. Все пак голмайсторът на Тонъм излезе сам, без да се наложи да бъде изнасян на носилка, което е добър знак. Именно заменилия ги Ериксен откри резултата в 31-вата минута. Деле Али свали с гърди към датчанина, който от движение стреля в далечния ъгъл за 1:0. Пет минути след това гредата спаси гостите, след като Уаняма засече с глава центриране от корнер. Сон Хюн-Мин все пак удвои след страхотен удар с левия крак.

В началото на второто полувреме Кинг спаси много опасен удар на Ериксен, но в 54-ата минута Сон сложи точка на спора. Кореецът получи извеждащо подаване от Трипър и засече от въздуха, оформяйки класическата преднина на домакините. В 72-рата минута резултатът стана 4:0. Трипиър намери Ерискен в наказателното поле, а датчанинът пусна по земя към далечната греда, където Деле Али засече отблизо.

Десет минути преди края Винсент Янсен получи от Хюн-Мин и стреля в ъгъла, показвайки на 5:0. В добавеното време кореецът оформи своя хеттрик, след като получи от Ериксен и стреля. Кинг уж улови топката, но я изпусна и тя мина между краката му за крайното 6:0.

Утре Челси и Манчестър Юнайтед ще определят последния полуфиналист в надпреварата за ФА Къп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА