Last news in Fakti

14 Март, 2017 00:05 913 0

Юнайтед не затрудни Челси за ФА Къп

  • юнайтед-
  • челси-
  • фа къп

Отборът на Челси изигра още един страхотен мач и след като тотално обезличи плахия днес Манчестър Юнайтед, се класира за полуфиналите на турнира за ФА Къп.

Лондончани надиграха с 1:0 на своя земя възпитаниците на Жозе Моуриньо и продължават да впечатляват с представянето си от началото на сезона.

През първата част, която премина под контрола на домакините, най-интересният момент дойде в 36-ата минута. Тогава Андер Ерера препъна грубо Еден Азар в средата на терена и главният рефер не се посвени да му даде втори жълт и съответно червен картон, оставяйки "червените дяволи" в намален състав.

Домакините се възползваха от численото си предимство и натиснаха в края на полуремето.

В това темпо започна и втората част, а пресата не закъсня да даде резултат. Още в 51-ата минута Нголо Канте се освободи пред наказателното поле и с прецизен удар по земя прати неспасяемо топката във вратата за 1:0.

До края на двубоя, в отсъствието на Златан Ибрахимович, Юнайтед изглеждаше безпомощен и успя да създаде едва една по-сериозна опасност. Това се случи в 58-ата минута, когато Маркъс Рашфорд напредна, финтира защитник и отправи силен удар, но Тибо Куртоа успя да го блокира.

До края на срещата Челси държеше нещата под контрол и пропусна да увеличи аванса си след пропуските на Вилиан и влезлия като резерва Сеск Фабрегас.

В крайна сметка Челси направи достатъчно, за да излезе краен победител в мача и вече чака жребия за следващата фаза на турнира, докато Ман Юнайтед ще съсредоточи усилията си в борбата за трофея в Лига Европа и спора за Топ 4 в английския елит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА