Last news in Fakti

15 Март, 2017 14:57 6 978 3

Багата е пред сензационен договор

  • багата-
  • иванов-
  • договор-
  • ufc

Българският боец може да се присъедини към UFC

Багата е пред сензационен договор - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият български професионален ММА боец Благой Иванов преговаря за договор с водещата верга по смесени бойни изкуства в света UFC. Контрактът трябва да стане факт след мача на Багата с Шон Джордан-Дивака, който ще се проведе тази събота на галавечер в Ню Йорк. Това ще е и последен двубой на българина за сегашната му верига WSOF.

В битката 30-годишният боец от Сандански ще защитава титлата в тежка категория на организацията. Багата е с баланс 14-1, докато Дивака е считан за аутсайдер в мача с актив от 19 победи и 7 загуби.

Ако Иванов подпише с UFC, той ще стане едва вторият българин, състезавал се м най-престижната ММА верига в света, пише "Стандарт". Първи това стори настоящият президент на Българската федерация по смесени бойни изкуства Станислав Недков. Стъки дебютира в UFC с победа през 2011 г., но малко по-късно прекрати кариерата си заради контузия.

До момента Багата има четири срещи за WSOF, след като премина във веригата от BELLATOR в началото на 2015 г. Иванов спечели титлата в тежка категория в първия си мач срещу Смеалиньо Рама през юни същата година и после направи две успешни защити на пояса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fanetti Mazakura

    18 3 Отговор
    Изключително ми е противен като личност извън ринга, но задължително ще му стискам палци.
  • 2 f16

    7 0 Отговор
    Може да е всякакъв но се бие яко дано му се получат нещата давай Бага ти си човека .
  • 3 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    успех Бага