Last news in Fakti

27 Март, 2017 22:24 1 023 1

Фетел: Благодарен съм на Верстапен

  • фетел-
  • верстапен-
  • гран при на австралия

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел направи любопитно изказване по отношение на откриването на сезон 2017 във Формула 1. Той спечели Гран При на Австралия, което бе и първата победа за Скудерия от година и половина насам, но призна, че пилотът на Ред Бул Макс Верстапен му е помогнал много за този успех.

Това е така, защото той задържа стартиралия от полпозишън Люис Хамилтън от Мерцедес след излизането му от бокса. Така Себ успя да натрупа нужната му преднина, с която си осигури излизане на челна позиция след минаването му през бокса.

"Беше много важно да се залепя за Хамилтън след старта и да не го пускам да ми избяга. Не ми беше никак трудно, особено в първите няколко обиколки. Решението на Люис и Мерцедес да сменят гумите си толкова рано малко ме изненада. Аз реших да остана на празна пред мен писта и да дам всичко, на каквото съм способен, за да натрупам толкова преднина, колкото ми е нужна, след като сменя моите гуми, да се върна на пистата пред Люис", коментира Фетел.

"Истината е, че Макс ми помогна да го направя и да спечеля толкова дългоочакваната победа за Ферари. Нямаше да се получи, ако Верстапен не беше забавил Хамилтън, но това е част от Формула 1 - всеки се бори за своето състезание", завърши германецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патилан

    2 0 Отговор
    Така си беше. Чест му прави да го каже.