Last news in Fakti

31 Март, 2017 17:33 659 0

ФИФА представи 20 000 страници за корупцията

  • фифа-
  • корупция-
  • вътрешно разследване-
  • инфантино

Световната футболна централа завърши собственото си вътрешно разследване

ФИФА представи 20 000 страници за корупцията - 1
Снимка: БТА/АР

ФИФА предостави над 20 000 страници с доказателства на швейцарските и американските власти, след като завърши собственото си вътрешно разследване за корупция. Световната футболна централа съдейства на властите от месец май 2015 година, когато високопоставени членове на ФИФА бяха арестувани в Цюрих.

„Завършихме продължилото 22 месеца разследване и предадохме доказателствата на властите, които ще продължат следствието срещу забогателите незаконно въз основа на футбола“, обяви президентът на международната футболна конфедерация Джани Инфантино.

Над 1300 от страниците са следствие на преглеждането на повече от 2,5 милиона документа и разговори с ключови свидетели. Останалите документи са различни изложения и са предоставени на швейцарските власти.

Инфантино допълни, че на база на събраните доказателства ще бъдат извършени вътрешни промени в различните структури на ФИФА, които ще бъдат разкрити до края на април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА