2 Април, 2017 14:23 779 0

Конта успя да пречупи Вожняцки на финала в Маями

  • конта-
  • вожняцки-
  • маями

Йохана Конта триумфира с титлата на тенис турнира в Маями от сериите Premium Mandatory - най-високата категория на WTA.

Представителката на Великобритания вгорчи деня на Каролин Вожняцки, надигравайки я с 6:4, 6:3 и записвайки ново рекордно класиране в кариерата си - 7 място в световната ранглиста, изкачвайки се с цели четири позиции нагоре в подреждането. Конта се превръща и в първата британка не само с трофей в Маями, но и с триумф в Premium Mandatory турнир по тенис, като по пътя към отличието освен Вожняцки срази още Симона Халеп (3 поставена).

Датчанката от своя страна също дръпна с две позиции в класацията, но не можа да се завърне в топ 10, като ще бъде 12-а официално от понеделник. Бившата номер 1 в света може да се похвали с най-много от всички тенисистки финали през 2017 година - Маями, Доха и Дубай, но все още не може да вдигне трофей над главата си. Също така Вожняцки вече има 45 кариерни финала в тура на WTA, като по този показател е четвърта от действащите състезателки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА