Last news in Fakti

7 Април, 2017 09:36 668 0

Левски няма проблеми с лиценза

  • левски-
  • бфс-
  • стоилов-
  • лиценз-
  • колев

На Герена могат да си отдъхнат

Левски няма проблеми с лиценза - 1
Снимка: БТА

Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев заяви, че Левски няма да има проблем с получаването на професионален лиценз за следващия сезон - поне по казуса, породен от иска на Станимир Стоилов.

Както е известно, бившият треньор на сините претендира за неполучени 70 хиляди лева, които му се дължат за периода 2004-2008 година. Тази сума е разсрочена между него и клуба през лятото на миналата година и той трябва да я получи на 10 равни дяла от по 7 хиляди лева. Касаещи лиценза са първите 4 от тях - до 31 декември 2016 година - тоест 28 хиляди лева. За сумата Стоилов сезира Лицензионната комисия, а сините пък заведоха дело срещу него.

"Лицензът на Левски и Станимир Стоилов? Ситуацията е много проста: кой е крив и кой е прав ще реши българският съд. Левски е завел жалба срещу това си задължение към Станимир Стоилов и го оспорва", каза Колев пред Диема Спорт, цитиран от "Тема спорт". "Защо са преценили така трябва да питате тях. Една от възможните причини е, че по този начин автоматично техният лиценз не е застрашен. БФС няма право и не може да отнеме лиценз на клуб заради просрочено задължение, без да е установено от съда дали има такова задължение."

"Ние сме длъжни да изчакаме да се произнесе съдът. Ситуацията има доста нюанси и детайли, които да се изследват. Доколкото съм запознат, има подписани два документа за едно и също задължение, като те са с различно съдържание, което мен лично ме озадачава. В крайна сметка съдът ще реши, а оттам нататък и ние ще вземем нашите решения. Със сигурност в момента лицензът на Левски не е застрашен. Докато съдът не се произнесе, това задължение не е просрочено за нас", заключи Колев.

Той заяви, че се надява нито един роден клуб да няма проблеми с лицензирането за следващия сезон. Тимовете, които могат да спечелят квота за Лига Европа, вече подадоха своите документи в Лицензионната комисия. Срокът бе 31 март.

"Не, не мисля, че ще има сериозни проблеми по лиценза, включително и тези на Ботев не са чак толкова сериозни, че да застрашат лиценза", каза Колев.

Шефът в БФС посочи, че реално след 3 години може да се даде оценка дали настоящият формат на Първа лига работи както трябва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА