23 Ноември, 2011 00:19 986 0

Великолепен Федерер прегази Надал в Лондон

  • федерер-
  • тенис-
  • надал-
  • лондон-
  • рафаел надал-
  • роджър федерер
Великолепен Федерер прегази Надал в Лондон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер победи големия си съперник  Рафаел Надал с 6:3, 6:0 в мач от Група „Б" на Финалния турнир на ATP в Лондон.

Двубоят продължи точно 60 минути, като световният номер 4 в момента Федерер не остави никакви шансове на опонента си. Двамата тенисисти се срещнаха за 26-и път, като това бе 9-а победа за Федерер. Швейцарецът и Надал играха на финала на турнира през миналата година, когато Роджър надделя с 6:3, 3:6, 6:1.

Това бе един от най-силните мачове в кариерата на 30-годишния Федерер срещу Надал. В същото време, Рафа бе далеч от най-доброто си равнище и след тежкия тричасов двубой с Марди Фиш, испанецът не успя да се противопостави по никакъв начин на вдъхновената игра на швейцареца.

Статистиката говори красноречиво за тоталното превъзходство на Федерер в мача - швейцарецът записа страхотните 28 уинъра срещу само 4 за Надал. В същото време, Роджър допусна само 8 непредизвикани грешки. Той направи и 7 аса срещу едва 1 от страна на Рафа. През целия мач, швейцарецът не даде нито една точка за пробив на съперника си, печелейки 86% от точките, разиграни при първия му сервис, докато при Надал същия процентът бе доста по-нисък - 47%.

Това бе четвъртият мач между двамата на Заключителния турнир на ATP и първият в груповата фаза. Предимството на Федерер срещу Надал в това състезание вече е наистина смазващо - 4:0 победи и 8:1 сета. Това обаче е първа победа за Роджър срещу Рафа за 2011 година, като през този сезон испанецът записа 3 поредни успеха над големия си противник, преди срещата тази вечер.

След успеха си, Федерер остана единствен с 2 победи в Група „Б" и си осигури сигурно класиране на 1/2-финалите. С по една победа и загуба са Жо-Вилфред Цонга и Надал, а с 2 поражения е Марди Фиш. По-рано Цонга надигра Фиш със 7:6, 6:1. В последните два двубоя в групата Федерер играе с Фиш, а Цонга и Надал се срещат в пряк двубой за определяне на вторият тенисист от Група „Б", който ще намери място на полуфиналите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА