21 Април, 2017 16:50 1 165 2

Дерменджиев: Без чужденци не става!

  • дерменджиев-
  • чужденци-
  • база-
  • школа-
  • лудогорец

Реално колко играчи имат от школата си Барса, Байерн и ПСЖ?, попита треньорът на Лудогорец

Дерменджиев: Без чужденци не става! - 1
Снимка: БТА

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори за школата на клуба, която се развива все по-добре, а освен това се сдоби с нова модерна база.

"Школата ни истинс­ки работи от две годи­ни. Първите години бя­ха гратисни, бяхме в заварена ситуация, хо­рата не знаеха как ще се развием. Сега школата ни работи вече ин­тензивно и на високо научно ниво. Децата трени­рат на високо ниво те­рени, при отлични спе­циалисти. Има зали, фитнес, възстановите­лен център, което също е важно за развитието на подрастващите. При нас се обръща много сериозно внимание и на храненето на подраст­ващите. С тях работят и психолози. И всички знаем, че с малките трябва да сме търпели­ви. Има дисциплина. Наистина, поколението е по-различно, но тук ги караме да мислят правилно - ако не дават и не влагат в себе си, няма да стигнат, където са тръгнали", коментира Дерменджиев пред "Диема".

В България има няколко момчета с добра перспектива. Шаблон­но казано обаче, на 18 години първият му въпрос е към мениджъра за това кога ще излезе от Бъл­гария", каза още наставникът на "орлите"

"Искам да ми кажат реално колко играчи имат от школата си Барса, Байерн, ПСЖ. Ние се стараем чужденците ни да са класа, да се учат от тях. Всеки може да си говори колкото иска, колко чужденци има Лудогорец, колко играят. Но меж­дународен успех няма как да се получи по друг начин, без тази класа", категоричен е Дерменджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 радул

    2 6 Отговор
    ЦСКА иЛевски да се учат от Жоро Дерменджиев, а не да обвиняват, завиждат и оправдават с ЛУДОГОРЕЦ.
  • 2 ШАРАН БГ

    4 0 Отговор
    Бре,бре, бре... Кога станаха кюмюрджии - кога им се опушиха задниците? И те станаха "баш" европейци ?!?!? Когато напълните стадионите с публика до горе и с манталитет като тая на ПСЖ, Байерн или Барцелона, тогава си позволете "чужденци"! Ама щом имате пари и Ви е по-лесно "от краката за главата" - дерзайте! Дано дойде това време, хората в България да отиват на футболна среща като на празник - с жените и децата си. Без страх, че недорасляци ще хвърлят бомби и запалителни вещества, че да останат близките Ви за цял живот инвалиди!!! Дано --- ама не вярвам..........