Last news in Fakti

29 Април, 2017 18:36 1 780 0

Юве продава една от звездите си при требъл

  • леонардо бонучи-
  • ювентус-
  • требъл-
  • италия-
  • трансфер-
  • защитник

Бонучи може да напусне през лятото

Юве продава една от звездите си при требъл - 1
Снимка: БТА/ AP

Ювентус може да се раздели с една от звездите си, ако през този сезон спечели требъл, пишат италианските медии.

Защитникът Леонардо Бонучи беше желан от редица европейски грандове през лятото, включително Манчестър Сити, но от Торино обявиха, че не е за продан.

„Старата госпожа“ е близо до шеста поредна титла в Италия, а освен това се класира и за финала за Копа Италия. В Шампионската лига също се представя успешно и ще играе полуфинал срещу френския Монако.

Ако спечели и трите купи, треньорът на Юве Масимилиано Алегри може да обмисли продажбата на бранителя, определян за най-добрият в Европа, пише „Калчо нюз 24“.

Причините за евентуален такъв ход са две. Алегри не иска играчите да лежат на стари лаври и да има отпускане в тима. Юве иска да избегне ефекта „Интер“. През 2010 година „нерадзурите“ спечелиха требъл, но след това отборът тръгна надолу и не задържа високото представяне. Предвижда се подновяване на състава и мини революция в Торино.

Другата причина е финансова. През лятото се очаква Манчестър Сити да предприеме нова офанзива за подписа на бранителя. Тиражират се суми от порядъка на 60-70 милиона евро.

Италианските медии пишат, че тази сума ще е пикът на Бонучи, който на 1 май става на 30 години. Той се превърна в любимец на тифозите на Юве, където играе от 2010 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА