Last news in Fakti

2 Май, 2017 13:58 1 355 0

Бербатов разкри още една легенда за мача в София

  • бербатов-
  • благотворителен мач-
  • деко

На благотворителния мач ще рита и Деко

Бербатов разкри още една легенда за мача в София - 1
Снимка: БТА/АР

Димитър Бербатов обяви поредното голямо футболно име, което ще участва в благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион „Васил Левски“. Сред звездите, които ще зарадват зрителите, ще бъде бившият португалски национал Деко.

Ето как Бербатов представи бившия играч на Порто, Барселона и Челси:

Той е сред малцината футболисти, печелили Шампионската лига с два различни клуба - с "Порто" през 2004 г. и с "Барселона" през 2006 г. Избран е от УЕФА за най-добър играч през 2004 г.

Той е ключова фигура във водения от Жозе Моуриньо "Порто" при спечелването на Купата на УЕФА през 2003 г. и на Шампионската лига през следващия сезон, когато е определен и за играч на мача във финала.

Шампион е на Португалия с "Порто", на Испания с "Барселона" и на Англия с "Челси". С "Флуминензе" триумфира и в Бразилия.

Роден и израснал в Бразилия, през 2002 г. получава португалско гражданство и е включен в националния отбор. С Португалия участва на две световни и две европейски първенства - стига до финала на Евро 2004. Той е един от най-креативните и интелигентни халфове.

Деко! Очакваме го в София!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА