Last news in Fakti

6 Май, 2017 19:42 1 158 0

И ансамбълът ни се окичи със злато

  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • световна купа по художествена гимнастика-
  • златен медал-
  • отличие-
  • многобой

Момичетата на Весела Димитрова получиха обща оценка от 36.550

И ансамбълът ни се окичи със злато - 1
Снимка БТА

Ансамбълът по художествена гимнастика на България спечели златото в многобоя на Световната купа, която се провежда в зала "Арена Армеец" в София.

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Елена Бинева и Лаура Траатс завършиха с 36.550 точки.

Те получиха оценка 18.400 за днешното си съчетание на две въжета и три топки и запазиха първата си позиция, която заеха в петък, след изпълненията на пет обръча, оценени с 18.150.

Това беше нов триумф за България на Световната купа в София, след като по-рано днес Невяна Владинова спечели титлата в индивидуалния многобой, а Катрин Тасева заслужи сребърното отличие.

Среброто при ансамблите отиде при Украйна с 36.050, след като днес гимнастичките получиха оценка от 18.000.

С бронза се окичиха състезателките на Беларус с 31.750 — 15.650 точки на пет обръча и 16.100 точки на две въжета и три топки.

Русия, която не участва с титулярния си ансамбъл, се провали в днешното си изпълнение и получи само 14.300, с което събра общ сбор от 31.150 и отстъпи от вчерашното си трето място на петото в крайното класиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА