Last news in Fakti

10 Май, 2017 15:57 1 500 1

Ботас: Ferrari изненада Mercedes

  • ботас-
  • mercedes-
  • ferrari-
  • изненада-
  • формула 1

Финландецът твърди, че Сребърните стрели не са очаквали толкова голям прогрес от Скудерията

Ботас: Ferrari изненада Mercedes - 1
Снимка: БТА/АР

В Mercedes са останали неприятно изненадани от сериозния прогрес на Ferrari за този сезон, обяви новият пилот на Сребърните стрели Валтери Ботас. Себастиан Фетел спечели две състезания до момента и води с 13 точки в класирането, а от Скудерията изглеждат изключително силни и феновете им мечтаят за титлата.

„Определено не очаквахме такъв възход от Ferrari. Те се оказаха изненадващо бързи. Още от миналата година са започнали работата си по колата и са направили сериозна крачка напред, развивайки се отлично” заяви Ботас пред „Аутоспорт”.

„Успяват да работят много добре с гумите, независимо за кой вид от тях става въпрос и това ги прави силни на всяка една писта. Това обаче само ни прави още по-амбицирани в стремежа да ги победим, защото искаме да бъдем пред тях” добави победителят от Гран При на Русия.

„Въпреки че желаехме да имаме преднина, не мога да не призная, че тази конкуренция е добра за спорта като цяло. Това прави всеки уикенд много интересен и ни кара да работим здраво. Малките детайли решават състезанията, но аз смятам, че с напредване на сезона все по-малко гумите ще бъдат от решаващо значение, а ще говорим повече за настройките и развитието на колите” каза още Ботас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    5 2 Отговор
    Добро утро, мерцедес да внимават в средата на сезона да не ги изпреварят и от Макларън!