Last news in Fakti

12 Май, 2017 10:27 932 0

Аякс се бори за трофей след 21 години

  • аякс-
  • лаказет-
  • лион-
  • лига европа-
  • финал

Холандците загубиха с 3:1 от Лион, но ще играят с Юнайтед на финала на Лига Европа

Аякс се бори за трофей след 21 години - 1
Снимка: БТА/АР

Аякс падна с 1:3 от Лион във Франция, но с общ резултат от двете срещи 5:4 се класира на финал за Лига Европа. Попадението за гостите вкара Каспер Долберг (27), но Лион стигна до пълен обрат с два гола на Лаказет (44 и 45-дузпа) и един на Гезал (81).

Така холандците успяха да стигнат до мач за трофей в Европа за първи път от 21 години насам. За последно Аякс бе на финал през далечната 1996 година, когато загуби от Ювентус след дузпи в Шампионската лига.

"Лалетата" ще спорят за трофея в Лига Европа с Манчестър Юнайтед. Англичаните успяха да отстранят Селта и също ще искат да грабнат купата и с това да си осигурят място в Шампионската лига.

Трябва да се отбележи, че Аякс е печелил предшественика на Лига Европа - Купата на УЕФА през 1992 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА