Last news in Fakti

20 Май, 2017 13:28 1 084 0

Връщат награждаването на терена

  • финал-
  • награждаване-
  • шампионска лига-
  • лига европа-
  • традиция-
  • уефа

УЕФА отново ще изпълнява старата си традиция

Връщат награждаването на терена - 1
Снимка: БТА/АР

УЕФА ще върне старата си традиция да награждава победителите в Шампионската лига (мъже и жени) и Лига Европа на терена. Решението е на президента на европейската футболна централа Александър Чеферин. Промяната влиза в сила още от тазгодишния финал на Лига Европа на 24 май в Стокхолм.

В последните години трофеите на победителите се връчваха в официалната ложа на стадиона домакин. Вече са подготвени и специалните сцени, на които ще бъдат давани трофеите. Тяхното изграждане на терена ще отнема по-малко от пет минути.

Както е известно, през тази година финалите на Шампионската лига при мъжете и жените ще се проведат в Кардиф. Женският финал между Олимпик (Лион) и ПСЖ е на 1 юни на стадиона на Кардиф Сити, а на 3 юни Реал (Мадрид) и Ювентус ще определят носителя на трофея при мъжете на „Милениум Стейдиъм“.

От УЕФА уточняват, че награждаването на терена вече ще бъде стандартна процедура за всички турнири (клубни и за национални отбори), които се провеждат под егидата на европейската футболна централа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА