17 Юни, 2017 05:14 1 092 0

Маса иска да продължи във Формула 1

  • williams-
  • маса-
  • формула 1-
  • кариера

Все още съм достатъчно бърз, казва бразилецът, който има 259 участия в кариерата си

Маса иска да продължи във Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Фелипе Маса няма намерения да напуска Формула 1, въпреки че в края на миналата година бе обявил отказването си. Изненадващото оттегляне на Нико Розберг доведе до привличането на Валтери Ботас в Mercedes, което пък освободи свободна позиция в Williams, който върна ветерана.

Маса успя да спечели 20 точки вече през сезона, като регистрира две шести места до момента и изобщо не е загубил желанието си да се състезава.

„Вече получавам въпроси за бъдещето си, но мога да кажа, че се чувствам добре, щастлив съм от това, което правя и съм в отлични отношения с всички в Williams. Освен това зная, че все още съм бърз, което е най-важното“ заяви бразилецът в своята колонка в сайта „motorsport.com“.

„Затова на тази база ще се радвам да продължа да правя това, което винаги съм искал, а именно да се състезавам във Формула 1. На този етап обаче мисля само за състезанието в Баку, където можем да се представим добре“ добави той.

36-годишният пилот има 259 състезания в кариерата си, като записа 11 победи, а качванията му на подиума бяха 41. Общо е спечелил 1144 точки, а 16 пъти стартира от първа позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА