Last news in Fakti

7 Декември, 2011 08:00 2 226 0

Вижте първите 8 продължаващи в следващия етап на ШЛ

  • шл-
  • барселона-
  • милан-
  • зенит-
  • апоел-
  • обзор-
  • шампионската лига-
  • елиминациите-
  • бате борисов-
  • биктория пилзен-
  • челси-
  • арсенал-
  • лига европа-
  • борусия-
  • олимпиакос

Обзор на мачовете в турнира от вторник вечер

Група „G”

Порто отпадна болезнено от Шампионската лига.

„Драконите" завършиха наравно 0:0 с руския Зенит Санкт Петербург.

Тимът, който е воден от Витор Перейра се нуждаеше от задължителен успех, за да изместят противника си от второто място в група „G", но този път късметът не бе на тяхна страна.

Порто направи всичко, за да стигне до безценните три точки, но блестящите изяви на вратаря Вячеслав Малафеев се оказаха ключът към класирането на Зенит. Руският национал спаси поредица от опасни удари на Хълк и компания, за да запази нулевото равенство, което донесе на тима на Лучано Спалети втората позиция в групата.

В другия мач от група „G” Шахтьор Донецк победи с 2:0 като гост АПОЕЛ (Лимасол), но дори и загубата не свали кипърците от  първото място в групата.

Порто останаха трети  и това им дава право на участие в пролетната фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Група „Е”:

Челси хвана последния влак за 1/8-финалите на Шампионската лига, отнасяйки Валенсия с класическото 3:0 в мач група „Е".

Фантастичният в този мач Дидие Дрогба отбеляза два гола и направи асистенция за победата на своите.

33-годишният нападател откри резултата още в третата минута, в 22-ата Рамиерш бе точен за 2:0. Дидие сложи точка на спора в последната четвърт на двубоя.

С успеха си Челси събра 11 точки и оглави Група Е", докато Валенсия остана трети с 8 и подобно на "драконите" ще продължи да се състезава в Лига Европа през пролетта.

Втори с 10 е Байер (Леверкузен), който в мач без решаващо значение направи 1:1 като гост на Генк в Белгия.Белгийците са остана последни с 3т.

Интересен факт е, че отборът на Генк остана непобедени на свой терен, записвайки равенства с Челси, Валенсия и Леверкузен.

Група „H”:

Барселона размаза като домакин БАТЕ (Борисов) с 4:0 в среща от последния шести кръг на Група „H" в Шампионската лига.

Макар че "каталунците" играха само с футболисти от втория и третия си състав заради Класикото в събота, младите надежди на отбора не се представиха кой знае колко по-лошо от титулярите.

В 35-ата минута възпитаниците на Хосеп Гуардиола поведоха, след като Рафиня подаде към Педро, който продължи към Серхи Роберто и последният от 15 метра бе точен за 1:0.

След почивката в 60-ата минута Мартин Монтоя удвои преднината на каталунците - 2:0. Три минути по-късно пък Исаак Куенка намери на чудесна позиция Педро, който с пета направи резултата класически - 3:0. Минута преди края на редовното време Барса получи правото да изпълни дузпа и Педро оформи крайното 4:0.

С тази победа Барса завърши първи в  Група "H" с актив от 16 точки и без загуба, докато БАТЕ (Борисов) остана последен с 2т. и ще приключи с участието си в евротурнирите за този сезон.

В другия мач осигурилият си второто място Милан завърши като гост 2:2 с чешкия Виктория (Пилзен).

Италианците са втори с 9 т. и ще играят на елиминациите, а Виктория завоюва 5.Така чехите ще продължат международните си изяви в Лига Европа.

Група „F”

Олимпиакос победи Арсенал с 3:1 в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Гърците се се наложиха над непоклатимия лидер в Група "F", който пък бе заложил предимно на млади и резервни футболисти за сблъсъка без значение.

Домакините откриха резултата още в 16-ата минута, когато Рафик Джебур получи топката в наказателното поле на Арсенал, финтира вратаря Лукаш Фабиански и изпрати коженото кълбо в опразнената врата.

В 23-ата минута Фабиански получи травма и не успя да продължи срещата, като бе сменен от Маноне.

Именно неопитният Маноне  носи и основната вина за втория гол на Олимпиакос. В 36-ата минута Маноне излезе, за да пресече извеждащ пас към играч на гърците, но изчисти лошо с глава, Давид Фустер опита не чак толкова добър прехвърлящ удар, но стражът на Арсенал не успя да реагира, като се намеси комично и топката се озова в мрежата му - 2:0.

Малко след почивката Арсенал върна един гол. Бенаюн порази противниковата врата с ефектно воле.
Домакините обаче бяха тези, които атакуваха и диктуваха случващото се на терена. След като на няколко пропуснати шансовете си за гол, играчите на Олимпиакос все пак стигнаха до трето попадение.

В последната минута след изпълнение на ъглов удар резервният вратар на Арсенал първоначално изби удара на играч на домакините, но при добавката Франсоа Модесто не сбърка и сложи точка на спора.

Въпреки победата си Олимпиакос завършва на трето място в Група „F" заради драматичния завършек на срещата Борусия (Дортмунд) - Олимпик Марсилия, който изстреля французите вув следващия етап на престижната надпревара.

Германците водеха с 2:0, но французите стигнаха до победа с 3:2 и заеха второто място в групата.
В крайното класиране макар загубата Арсенал запази лидерството си с 11 точки. Втори остана Олимпик Марсилия с 10, а на трета позиция  се срина Олимпиакос с 9, като гърците ще играят напролет в Лига Европа.

На последното четвърто място , само с 4 точки в актива си, приключи първенецът на Германия Борусия (Дортмунд).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА