15 Юли, 2017 15:56 1 491 7

Хървати се опитали да убият фенове на Левски

  • левски-
  • фенове-
  • убийство-
  • хайдук сплит

Местната полиция се гаври с феновете на "сините", разкри Степан Хиндлиян

Хървати се опитали да убият фенове на Левски - 1
Снимка: БТА

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян гостува в предаването „Тази събота“ по bTV и направи уникални разкрития за отношението в Хърватия срещу феновете на „сините“. Той обяви, че случаят с опожарения автомобил на левскарите в Задар е бил чист опит за убийство.

„Ние бяхме взели решение да отседнем в Задар преди мача, тъй като заради ограничения капацитет на стадиона получихме само 250 билета и в Сплит щеше да е доста трудно за нас с толкова малко хора. В Задар обаче се сблъскахме със сериозни проблеми и бездействие от страна на полицията“, разкри Хиндлиян.

„Задар е в областта Далмация, а там всички хора са фенове на Хайдук, който е най-големият футболен клуб в региона. Така ултрасите на отбора от Сплит получиха информация къде се намираме. Атакуваха ни в различни малки улички в централната част на града, но си бяха направили грешно сметката. Те получиха сериозен отпор от наша страна, въпреки че бяхме в много пъти по-малко на брой от тях“, допълни шефът на фенклуба на „сините“.

„Случаят с опожарения автомобил е много интересен и си е чист опит за убийство. Момчетата с колата първо бяха отишли в Сплит, но след това се свързаха с нас и пристигнаха в Задар. Около полунощ слезли, за да преместят колата на паркинга на хотела. Тогава дошли местните фенове и през отворените прозорци хвърлили факли, каквито се палят на стадионите. След това отвън затиснали вратите, за да не може нашите хора да излязат. Вътре са изгорели техните документи и лични вещи. Надявам се полицията да накаже виновните, тъй като това си е опит за убийство“, заяви Степан Хиндлиян.

„Отделно полицията се гаври с феновете на Левски. Те постоянно твърдяха, че инцидентите са станали заради наши провокации, което са спекулации и не отговарят на истината. Освен това направиха всичко възможно част от задържаните да не стигнат до стадиона и да гледат мача. Сред тях и момчетата от изгорения автомобил, които бяха задържани без да имат никаква вина. В ареста прекараха 36 часа на едни дървени пейки. Полицаите постоянно си сменяха позицията. От „сега ще ви пуснем“, до „никъде няма да ходите“. Искаме да благодарим за изключително адекватната намеса и помощта на хората от българското посолство в Хърватия, българският полицай по сигурността, който беше с нас, както и на хората от футболния клуб Левски“, призна председателят на НКП на Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заклет фен на ЛЕВСКИ

    8 2 Отговор
    А какво прави хърватската полиция?!?! Бърка си в носа?!? Нищо, следващата седмица тези т. нар. ултраси, крайни фракции или каквито се наричат от фенове на ХайЛук, които така или иначе са решили да дойдат в София (независимо, че в срещата реванш няма да има публика), добре са дошли!!! Ще хапнем, ще пийнем, ще се повеселим... след това като културни и възпитани домакини ще ги изпратим към Пирогов (след веселбата)... Аааа, и да дойдат с майките си, сестрите си и дъщерите си за да е веселбата още по-яка!!! Без значение на колко години са им майките - ние сме гостоприемни, все ще се намерят мераклии... You are WELLCOME in Sofia!!!
  • 2 1914

    8 1 Отговор
    Tochno taka. Da dojdat samo!
  • 3 Киро

    5 3 Отговор
    Биха ги на футбол, биха ги по улиците, запалиха им нарко-таратайката и изхвърлиха пияните подуенски секс-кукли извън стадиона.

    Euroidiots on tour 2017.

    Коментиран от #5

  • 4 гларус

    2 3 Отговор
    Защо това не става с фенове на Лудогорец Защото това са лумпени с български паспорти До кога софиските клубове ще им плаща държавата разходите Няма друга държава където преди мач да има шествие ,спиране на движението и ангажиране на такъв ресурс за дрогираните софииски фенове на Левски, новото менте ЦСКА-София

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "гларус":

    Феновете на Лудогорец?

    Че те са 14 човека бе, кой ви брои за живи?!?

    Гелосаното ви проектче се крепи на комплексите на един екземпляр.
    Нямате фенове, никой не ви харесва, не сте български отбор, единствения българин в отборчето ви - двойник на Коксал Баба!
  • 7 Боби

    2 0 Отговор
    Верно ли ще идват???