Last news in Fakti

20 Юли, 2017 12:01 781 0

Разследват подозрителни мачове в тениса

  • тенис-
  • разследване-
  • уредени мачове-
  • резултати

Срещите са се изиграли на Уимбълдън и Ролан Гарос

Разследват подозрителни мачове в тениса - 1
Снимка: БТА/АР

Мачове от изминалите два тенис турнира от Големия шлем “Уимбълдън” и “Ролан Гарос” са разследвани поради съмнение за уреждане на крайния резултат и нелегални залози (един в Париж и три в Лондон, два от които в квалификациите). Органът за почтеността на тениса обяви това официално в сряда, но още няма отзвук от Международната федерация или някои от двете асоциации на професионалистите.

Общо 53 сигнала за потенциално манипулиране на резултатите са пристигнали в Органа, а 40 от тях са се отнасяли за турнири от по-ниските рангове при мъжете - “Чалънджър” и “Фючърс”. Три били от турнири на АТР, един от събитие на WTA и пет при дамите в турнирите на ITF. За първите шест месеца от годината са получени общо 83 сигнала, което е по-малко (121) в сравнение със същия период през 2016-а, а от началото на 2017-а досега са изиграни общо 31 281 професионални двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА