23 Юли, 2017 13:04 1 301 1

Шави: Реал доминира пред Барселона

  • шави-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • сравнение

"Каталунците все едно са заспали!", заяви легендата

Шави: Реал доминира пред Барселона - 1
Снимка: БТА/АР

Легендата на Барселона Шави разкритикува клуба на сърцето си и даде за пример европейския шампион Реал Мадрид.

"Като цяло Барселона спи. Клубът трябва да подсили академията си и модела си на игра. Младите играчи трябва да научат стила още от началото, за да са запознати с концепцията, когато бъдат интегрирани в първия отбор", сподели Шави пред The Tactical Room.

"Реал Мадрид направи много добри трансфери. И в наши дни това е отборът, който доминира футбола във всички аспекти: контраатака, позиционна атака, задържането на топката и отбраняване. Те имат много добър микс от играчи, които са бърз, силни и вярват на Зидан."

"Харесвам избора на Барса за нов треньор. Валверде е подготвена личност и притежава богат опит. Той познава клуба и е запознат със стила на игра. Смятам, че ще се справи добре. Неговото привличане подчертава завръщането на общоприетия стил", добави легендата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    0 0 Отговор
    Футболът е игра с топка, а топката се върти. Така е и с доминацията, няма отбор, който да доминира и да побеждава вечно или пък вечно да бъде шампион. Дълги години Барса мачкаше във всички турнири, нормално е след толкова успехи да има пресищане и спад. Същевременно в Реал, а и не само има по-голяма мотивация за изява, затова в последните два сезона Реал са почти на нивото на Барса. Все пак смятам, че Барса си остава най-добрия отбор. Просто през последния сезон успяха да спечелят само купата на краля, което породи и подобни коментари.