Last news in Fakti

1 Септември, 2017 11:57 1 084 0

Федерер напред в САЩ след нова драма

  • федерер-
  • us open-
  • южни-
  • тенис

Швейцарецът със 17 победи от 17 мача срещу Южни

Федерер напред в САЩ след нова драма - 1
Снимка: БТА/АР

Роджър Федерер се нуждаеше от втори петсетов мач, за да се класира за третия кръг на US Open 36-годишният швейцарец се наложи над Михаил Южни с 6:1, 6:7 (3), 4:6, 6:4, 6:2.

Това беше 17-а победа за Федерер в 17 мача срещу Южни, а съперничеството им на корта започна през 2000 година. В първия кръг петкратният шампион от US Open стигна до успеха над американския тийнейджър Франсис Тиафоу след пет сета.

„Загубата на втория сет беше тежка за мен и на него даде сили. Оказаха се в тежко положение, с което трябваше да се справям. Битката беше много хубаво, в момента се чувствам малко загрял“, коментира Федерер след успеха си.

В следващия кръг швейцарският ветеран ще се изправи срещу опитния испанец Фелисиано Лопес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА