4 Септември, 2017 10:29 1 561 0

Люксембург шокира Франция

  • франция-
  • люксембург-
  • световна квалификация-
  • равенство

"Петлите" се изложиха невероятно срещу аутсайдера

Люксембург шокира Франция - 1
Снимка: БТА/АР

Франция сензационно не успя да победи гостуващия тим на Люксембург и завърши само 0:0 с него в световна квалификация от Група „А” в Европа. По-рано България загуби с 1:3 при визитата си на Холандия в тази група, а Швеция разби с 4:0 като гост Беларус.

„Петлите” с оценявани общо за над 500 милиона евро футболисти се изложиха тотално срещу аутсайдера в групата и така и не успяха да вкарат гол на стадион „Мунисипал” в Тулуза. Футболистите на Дидие Дешан създадоха един куп голови положения, но не реализираха при нито една от ситуациите. Пол Погба и Антоан Гризман на няколко пъти бяха близо до гола, но пропуснаха да се разпишат.

След почивката играта се изнерви и французите не можаха да се справят с голямото напрежение. В 76-ата минута след удар с глава на Пол Погба топката срещна напречната греда.

Гостите от Великото херцогство можеха да си тръгнат с трите точки, но късметът бе и на страната на домакините, след като в края страничната греда им помогна при удар на Жерсон Родригес.

Със спечелената точка Франция се върна на първото място в групата и има актив от 17 точки. Това обаче означава, че "петлите" ще трябва да търсят задължителна победа срещу България в следващия кръг на 7 октомври на Националния стадион "Васил Левски", ако искат да се класират директно за световното първенство в Русия. Люксембург е пети с пет точки, оставяйки на дъното Беларус със същия актив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА