21 Октомври, 2017 17:54 1 686 7

Драматично Вечно дерби завърши без победител

  • цска-
  • левски-
  • яблонски-
  • прохазка-
  • вечно дерби-
  • тиаго

ЦСКА и Левски разделиха точките след 2:2

Левски и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в дербито на 13 кръг на Първа лига. Двубоят се игра на Националния стадион „Васил Левски“ пред повече от 25 000 зрители. Двубоят предложи страхотно начало с три бързи гола още до 15-ата минута. Яблонски (8) изведе Левски напред в резултата, а Тиаго Родригес (12, 15) с два красиви гола обърна резултата до 2:1. Роман Прохазка оформи крайното 2:2 в 61-ата минута.

След равенството разликата между двата отбора се запазва – ЦСКА остава на второ място с 28 точки, Левски е на трето с 25. Лидерът Лудогорец е с 30 точки и може да се откъсне на върха, ако в понеделник се справи с Етър.

Яблонски отново се превърна в герой за Левски, след като с глава засече центриране и откри резултата. Радостта на „сините“ обаче бе кратка. В 12-ата минута Тиаго Родригес изравни с много красив гол. След центриране в наказателното поле на Левски, Иван Горанов изчисти топката с глава, но тя попадна точно на крака на Родригес, който от воле разстреля Божидар Митрев.

В 15-ата минута отново Тиаго Родригес прониза Митрев, който този път носеше основна вина за попадението. Играчът на ЦСКА стреля извън наказателното поле, топката бе в ъгъла на Митрев, който обаче не успя да направи нищо. След бързите голове дойде ред на по-равностойна игра и на няколко жълти картона, които съдията Георги Кабаков показа. Едва в 37-ата минута имаше кратко разбъркване в наказателното поле на Митрев, при което Тиаго Родригес го притесни, но не се получи опасност за ЦСКА.

На полувремето Делио Роси извади Антонио Вутов, който вече имаше жълт картон, и на негово място пусна Жерсон Кабрал. Стамен Белчев отвърна със смяна Станислав Манолев за Кирил Десподов. В 61-ата минута Левски изравни за 2:2. Милош Цветкович центрира много хубаво отдясно, а Роман Прохазка изпревари Александър Дюлгеров и прати топката във вратата на Черняускас. Двамата треньори веднага направиха по една смяна след възстановяване на равенството. Делио Роси извади Буш и пусна на негово място Жуниор Мапуку. А Стамен Белчев извади голмайстора Тиаго Родригес и в игра се появи Раул Лое. В последните десетина минути и двата отбора играха на сигурно и не позволиха да се стигне до повече голови ситуации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3395

    16 4 Отговор
    За съжаление Лудогорец е доста напред с материала.
  • 2 Никол Станкулов

    13 8 Отговор
    Някой гледа ли все още български футбол?
  • 3 Маймунка :)

    14 5 Отговор
    И, типично по български: с нападки , завист , злоба и недоверие. Аз вярвам че щом Кобрата намери сили за бой с Кличко, има сили и за Джошуа. Вместо да използвате енергията си за нападки към него, по добре я използвайте за подкрепа. Давай , Кубрат - мачкаййй
  • 4 Obay

    7 3 Отговор
    Провинциално дерби....
  • 5 Stoich

    7 5 Отговор
    Когато истинското ЦСКА 1948 влезе в първа лига, тогава пак ще има Вечно Дерби. Мачовете с Микре Юнайтед не са никакво дерби!
  • 6 емо73канар

    4 2 Отговор
    Нито е драматично нито е вечно.ЦСКА го обявиха в несъстоятелност и го закриха на 09.09.2016г.
  • 7 ФЕН

    1 0 Отговор
    ф.К.Левски и ЦСКА се доближават до нивото на Лудогорец. Но не могат да го изпреварят, защото ще им се лъснат голите задници. За тях е без значение кои е втори или трети. По важно е как ще се представят на Евро турнирите. За двата отбора е много важно да имат по няколко богати собственици, за да могат да си направят качествени стадиони. Тези които ограбиха отборите трябва да са в пандиза.