Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 13:58 1 109 4

Наредиха Хамилтън до Шумахер и Сена

  • хамилтън-
  • шумахер-
  • сена-
  • сравнение-
  • формула 1-
  • маса

Интересното сравнение бе дело на Фелипе Маса

Люис Хамилтън трябва да бъде поставен редом до Михаел Шумахер и Аертон Сена, като един от най-великите във Формула 1, обяви Фелипе Маса. Британецът е на прага на четвъртата си световна титла, от която го делят само 9 точки, като през този сезон изпревари Шумахер по спечелени квалификации и според бразилеца той е на нивото на легендарните пилоти.

„Люис определено е един от най-добрите пилоти в историята на Формула 1. Няма как да не го поставиш на нивото на Михаел Шумахер и Аертон Сена, защото той е до тях” заяви Маса, който през 2008-а загуби титлата от Хамилтън в последната обиколка в Бразилия.

„Той впечатлява във всяка една категория, в която е карал. Същото преди него направиха Сена и Шумахер. Хората обичат да казват, че миналото е било по-хубаво от настоящето, но аз не съм съгласен. Във футбола се вижда, че играчи като Роналдо, Меси, а и Неймар, спокойно могат да бъдат сравнявани с Марадона, Пеле или който и да е. Същото е и във Формула 1” добави той.

Четвъртата титла на Хамилтън ще го изравни със Себастиан Фетел и Ален Прост, като повече ще имат само Хуан Мануел Фанджо (5) и Михаел Шумахер (7). Той обаче все още изостава сериозно от германеца по победи в състезанията – 62 срещу 91.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Кунчев

    3 15 Отговор
    Шими кара 20 години с кратко прекъсване, Това е 11-и сезон за Хамилтън. Има време да го стигне по победи. Макар Шими да получи уникалния шанс от ФИА, да постигне големи рекорди. Вместо да изхвърлят отбора на Бенетон през 1994-та за измами, те си ги оставиха да станат шампиони. После с Ферари сядаха на една маса и обсъждаха как да бутнат две рамена на черните катърчета, понеже публиката беше с червени шапки. След смъртта на Сена и отказването на Прост, Ф1 имаше нужда от нов герой, който бе създаден и лансиран от ФИА. Не случайно самия Жан Вължан е сегашния президент на ФИА. Всичко е една завера покрай тоя Шими и накрая съдбата му го върна натъпкано, в два ката....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДО КУНЧЕВ И СИЕ

    4 3 Отговор
    Не мога да повярвам това което е написано от Кунчев че е истина!?Пълна деградация на обществото ни .Да кажеш за Шумахер че така му се пада( в два ката)!!!Отвращавам се
  • 4 ШУМАХЕР

    2 1 Отговор
    ШУМАХЕР Е И ЩЕ ОСТАНЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ В Ф1 !!!