10 Ноември, 2017 15:25 1 761 0

Меси представи топката за Мондиал 2018 (СНИМКИ+ ВИДЕО)

  • мондиал 2018-
  • меси-
  • лионел меси-
  • топла-
  • световно първенство-
  • футбол-
  • телстар 18

Топката носи името Телстар 18 и е изработена в класическите цветове черно и бяло

Звезди на световния футбол представиха официалната топка на Световното първенство по футбол в Русия догодина.

В церемонията взеха участие капитанът и мегазвезда на Аржентина Лионел Меси, старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан, бившият полузащитник на Милан и бивш бразилски национал Кака, легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро, Чаби Алонсо - един от най-успешните испански футболисти, както и генералният директор на организационния комитет на Русия 2018 Алексей Сорокин, пише Sportal.

Топката, която е разработена от компанията Адидас, носи името Телстар 18. Това е първата топка от серията Телстар, която се прави от 1970 г. насам, но сега тя е в крак с модерните тенденции и изискване на ФИФА - има си НФС чип.

Дизайнът на топката е в класическите бяло и черно, но е релефна и парчетата кожа, от които е изработена, са с нестандартна форма. Микрочипът, който е вграден, ще бъде използван от новата технология на голлинията и е подобен на чип от смартфон.

Самият Лионел Меси заяви, че топката му харесва.

"Харесва ми дизайнът и цветовете. Най-хубаво ще бъде да я опитаме тази топка и на терена колкото се може по-скоро”, заяви аржентинската звезда на Барселона.

Стовевното първенство в Русия през 2018 година ще се проведе от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града.

Вижте как е изглеждала топката за Мондиала през годините:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА