Last news in Fakti

11 Декември, 2017 12:55 1 325 0

Боби Михайлов: Уверен съм в себе си

  • михайлов-
  • бфс-
  • избори-
  • кандидатура-
  • уефа-
  • чеферин

"Направихме българското първенство доста интересно", заяви президентът на БФС

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори на днешната пресконференция заедно с шефа на УЕФА Александър Чеферин.

На въпрос, казвате ли категорично, че се кандидатирате за нов мандат и уверен ли сте във ваша победа, Боби Михайлов отговори: „Първо, не е назначена дата за Конгреса. В България има правила. Накрая на седмицата ще има Изпълком, на който ще бъде насочена дата за конгреса. Не е много лесно да се намери място, защото сме близо 600 клуба плюс гостите – такива големи зали няма много в София, защото НДК е заета заради европейското председателство.

Аз благодаря на президента на УЕФА за оценката му за моята работа. Щом излизам, значи съм уверен. Делегатите избират президента. Нито журналистите, нито който и да било друг. Така че още отсега ви казвам, че ще говоря само на конгреса – не ме търсете до тогава. Кандидатурите се дават до 15 дни допреди конгреса – така че това е. Темата на днешната пресконференция е друга.

Александър Чеферин също коментира изборите в БФС: „Знам за изборите през февруари догодина. В УЕФА знаем за всяко общо събрание на футболен съюз в цяла Европа. Що се отнася до другия кандидат (б.р. – има предвид Любослав Пенев) – не го познавам, не съм го срещал лично, но си го спомням много добре като футболист. Беше отличен футболист, но това е единственото, което знаем за него".

„Тази среща бе предвидена отдавна, както с премиера, така и с президента на УЕФА. Не беше лесно да бъде осъществена. Според мен годината е успешна. Първенството е интересно – сами виждате. Националният отбор постигна два добри резултата, които в предишните години не сме постигали. Едната юношеска гарнитура се класира за втори кръг в квалификации за Европейско. Продължаваме да инвестираме, БФС е стабилен повече отвсякога. Вероятно има увеличаване на бюджета с 2-3 милиона. Така че аз съм доволен от тази година“, коментира Михайлов.

На въпрос, може ли УЕФА да помогне с построяването на стадион, например, Борислав Михайлов коментира: „Стадион не може да направи, стадиони се правят от държавата. И както знаете, имаше доста критики защо Скопие е получил мач за Суперкупа на Европа. В Скопие не македонският футболен съюз е построил стадиона, а държавата.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА