Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 11:58 1 593 0

Кървави безредици на дерби в Гърция (СНИМКИ)

  • паок-
  • олимпиакос-
  • треньор-
  • удар-
  • съдия-
  • отлагане-
  • фенове

Дербито между ПАОК и Олимпиакос бе опорочено от феновете

Дербито от 23 кръг на гръцката Суперлига между лидера ПАОК и шампиона Олимпиакос (в момента трети в класирането) в Солун не се проведе. Срещата беше отложена с решение на съдията, след като треньорът на гостите Оскар Гарсия беше ударен по главата с ролка от лента за касов апарат.

44-годишният испанец беше откаран в болница, където е прекарал и нощта, съобщават гръцките медии. Според лекарите Гарсия има наранявания по лявата част на лицето, нарушения на лигавицата на устните, поражения по лявата скула и световъртеж. Той е оставен в лечебното заведение под лекарски надзор за 24 часа, пише "Блиц".

Инцидентът с Оскар Гарсия се случи преди началото на дербито. След като видя видеозаписа от случилото се, съдията Александрос Астеропулос взе решение да отложи мача. Това предизвика напрежение по трибуните. Част от феновете на ПАОК да хвърлят по терена камъни, бутилки и счупени седалки. Наложи се намесата на полицията, която използва сълзотворен газ. Напрежението се пренесе и извън рамките на стадиона, където имаше сблъсъци между ултрасите и униформените.

Около 500 привърженици на „черно-белите“ се опитаха да проникнат във вътрешността на стадион „Тумба“ и да влязат в съблекалните. Заради напрежението играчите на двата отбора останаха във вътрешността на съоръжението повече от един час. Реферите не напуснаха съдийската стай в продължение на два часа. Те бяха атакувани и от хора на управата на домакините от Солун.

Мачът почти сигурно няма да се играе. Очаква се решението на Дисциплинарната комисия към Гръцкия футболен съюз да се произнесе за случилото се. Най-вероятно Олимпиакос ще получи служебна победа, ПАОК ще отнесе сериозни финансови санкции и ще му бъдат отнети точки от актива.

Към момента „черно-белите“ от Солун са лидер в класирането с 52 точки, на две пред АЕК, който тази вечер гостува на Атромитос. Олимпиакос е трети с 46 точки. Другият гръцки гранд Панатинайкос е далеч от разпределението на медалите и битката за участие в евротурнирите. „Детелините“ са седми с 30 точки, на 12 точки зад Зона Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА