2 Март, 2018 21:16 2 840 0

Звезда на Реал е заплашена от 5 години затвор

  • здравко мамич-
  • лука модрич-
  • затвор-
  • хърватия-
  • прокуратура-
  • реал мадрид-
  • трансфери

Хърватският футболист е обвинен в лъжесвидетелстване

Звезда на Реал е заплашена от 5 години затвор - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватската прокуратура разследва футболиста на Реал (Мадрид) Лука Модрич за даване на фалшиви показания пред съда, съобщи Би Би Си. 32-годишният футболист може да бъде осъден на пет години затвор, ако бъде признат за виновен.

Полузащитникът на „кралския клуб” е заподозрян в даване на лъжлива информация пред съда по дело, свързано с бившия шеф на Динамо (Загреб) Здравко Мамич. Той и неговите приближени са обвинени в източване на €15 милиона от касите на клуба чрез трансфери, както и укриване на €1.5 милиона от държавата.

Хърватската прокуратура обяви, че разследва „хърватски гражданин, роден през 1985 година”, защото според местните закони няма право да разкрие името му. Медиите в страната обаче посочват, че става въпрос именно за Модрич, който беше закупен от Тотнъм за над €20 милиона. По-късно Реал плати за него €30 милиона.

Разследващите обвиняват Модрич, че е излъгал съда за анекс по трансферния му договор за условията при бъдещи трансфери. Темида смята, че по този начин полузащитникът е искал да прикрие действията на Мамич, който е заподозрян в присвояването на милиони евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА