Last news in Fakti

27 Март, 2018 12:28 1 212 0

Кошмарен мач за българина в НХЛ

  • георгиев-
  • нхл-
  • ню йорк рейнджърс-
  • смяна

Александър Георгиев бе сменен, след като допусна 3 гола от 6 удара

Роденият в Русе Александър Георгиев преживя един от най-трудните моменти за вратар в хокея на лед. Той започна като титуляр при загубата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:4 като домакин на Вашингтон Кепитълс, но беше заменен малко след началото на мача.

Георгиев получи три гола от шест удара в първите девет минути и отстъпи мястото си на Ондържей Павелец. Преди смяната си първият българин в НХЛ допусна попадения на Ти Джей Оши, Мат Нисканен и Александър Овечкин, пише "Блиц".

За Овечкин това беше 45-и гол за сезона и той излезе начело на голмайсторската листа на НХЛ. Така звездата на Вашингтон Кепитълс за девети път в кариерата си достигна до кота 45 гола в рамките на един шампионат. Руснакът се изравни с легендите Уейн Грецки и Майк Боси, които също по девет пъти са вкарвали поне по 45 гола за един сезон в НХЛ.

Александър Овечкин завърши мача и с една асистенция. С актив от едно попадение и едно голово подаване за Кепитълс завърши и Евгени Кузнецов. Никлас Бекстрьом направи две асистенции, а Филип Грубауер приключи с 28 спасявания.

Лиас Андерсон и Матс Цукарело се разписаха за Рейнджърс, а Павелец отрази 26 удара. Той допусна да бъде пробит само от Кузнецов три минути преди края на първата третина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА