29 Март, 2018 15:59 1 481 1

Взеха решение за българския вратар в НХЛ

  • георгиев-
  • вратар-
  • преотстъпване-
  • ню йорк рейджърс-
  • нхл

Ню Йорк Рейнджърс ще преотстъпи Александър Георгиев

Българският вратар на тима от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс - Александър Георгиев, ще се завърне в Хартфорд. Това е отбор от Американската хокейна лига и е дублиращ на "рейджърите". Роденият в Русе играч бе в този отбор преди да бъде взет от Рейнджърс.

От ръководството на Ню Йорк обясниха, че ще разчитат на Хенрик Люндквист и Ондържей Павелец, а Георгиев има нужда да играе и да трупа опит, пише "Блиц".

“Георгиев се справи наистина добре и не сбъркахме с него. Важното е обаче да се развива”, се казва в официалното съобщение на Ню Йорк Рейнджърс.

Българинът, който се състезава за Русия, направи дебюта си за клуба от Ню Йорк на 22 февруари срещу Монреал и така стана първият роден в България вратар в историята на НХЛ. Георгиев записа общо 10 мача, в който допусна средно по 3,15 гола и спаси 91,8% от отправените към него удари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    2 0 Отговор
    3,15 гола на мач от 10 мача= 31,5 гола???
    Половиния гол от къде идва?