Last news in Fakti

15 Април, 2018 10:16 1 894 6

Лудогорец прекърши Левски с фамозен гол

  • лудогорец-
  • левски-
  • гол-
  • прекърши-
  • спечели-
  • мач

Лудогорец спечели с 1:0 при визитата си на Левски в дербито от 29-ия кръг на Първа лига след феноменален гол от корнер на Клаудиу Кешеру (83) и направи нова решителна крачка към титлата, пише blitz.bg. Вратарят на домакините Божидар Митрев спаси дузпа в 52-ата минута на румънеца, но малко преди края той и съотборниците му капитулираха след прекрасното изпълнение на топнападателя на разградчани.

„Сините“ продължиха серията си на четири поредни загуби и общо пет срещи без победа в елита. „Орлите“ от своя страна са в невероятна поредица от 11 последователни успеха в шампионата.

Първото полувреме започна с положения за гостите и завърши с такива пред тяхната врата. Още в 7-ата минута Митрев направи две блестящи спасявания след поредни удари на Марселиньо. Минута след това Лукас Саша отправи удар с глава, но топката мина над вратата. Последваха неуспешни опити на Мисиджан и Натанаел да поразят вратата на Митрев.

Първата по-сериозна възможност за Левски бе едва в 28-ата минута, когато Нашименто центрира от фаул, но играчите в наказателното поле на Лудогорец се разминаха и Ренан хвана безпроблемно топката. В 34-ата минута Прохазка центрира отляво, Паулиньо на далечната греда свали към Костов, който опита задна ножица, а Ренан се намеси решително. Четири минути след това Яблонски стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя високо над вратата. Това бе и последната по-интересна ситуация за първата част.

Малко след почивката в 50-ата минута шампионите получиха право да изпълнят дузпа, след като Вутов игра с ръка в наказателното поле при центриране от корнер. Клаудио Кешеру застана зад топката, но пропусна от бялата точка, след като Митрев спаси.

В 71-ата минута Вутов шутира над вратата от пряк свободен удар, а минута по-късно Марселиньо опита изненадващ удар от далечна дистанция, при който топката премина близо до гредата.

В 82-ата минута Натанаел отправи удар от фаул, отсъден за нарушение срещу Мисиджан, но топката рикошира в Нашименто и излезе в корнер. При изпълнението му Клаудиу Кешеру прати топката директно във вратата на Митрев, след като преди това не успя да го направи от дузпа.

До края на мача "орлите" съхраниха преднината и с 69 точки остават убедителни лидери, имайки 6 аванс пред ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    11 1 Отговор
    Самото класиране на Левски в първата шестица е огромен успех, който трудно ще бъде повторен наскоро.
  • 2 Браво на квадрат

    13 1 Отговор
    Самото присъствие на левски в тази група е похвално за т.н.отбор, на който мястото му е в Първа шопска регионална група.
  • 3 Тина

    3 2 Отговор
    Отбор пълен с наемници и чернилки нее български отбор.А отбор на парите и мафията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ШОПен

    1 1 Отговор
    Добре си бяхме софийските отбори по времето на социализма ,Под крилото на БКП ,тази година ЦСКА шампион ,догодина Левски и така до края на света ! Тъпи военни и милиционери ! ЦСКА вече го няма , време е и т.н.Левски да изчезне , като лош спомен от онова време !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.