15 Април, 2018 12:43 1 066 0

Атомното трио на Ливърпул завърши подобаващо добрата седмица (видео)

  • трио-
  • ливърпул-
  • борнемут-
  • роберто фирмино-
  • садио мане-
  • мохамед салах

Салах с гол №40

Ливърпул постигна безпроблемна победа с 3:0 над Борнемут на "Анфийлд", благодарение на което се доближи на точка зад Манчестър Юнайтед, който обаче е с два мача по-малко. Садио Мане (7') даде аванс на домакините, а Мохамед Салах (69') отбеляза 40-ия си гол от началото на сезона и 30-и такъв в Премиър лийг, пише sportal.bg. Третият от атомното нападателно трио на Юрген Клоп - Роберто Фирмино, оформи крайния резултат в самия края.

Клоп беше направил само една промяна в своя състав в сравнение с реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити - капитанът Джордан Хендерсън замени Джеймс Милнър в халфовата линия.

Джошуа Кинг и бившият играч на Ливърпул Джордън Айб започнаха като титуляри за гостите за сметка на Калъм Уилсън и Марк Пю.


Преди началото на срещата бе отбелязана 29-ата годишнина от трагедията на "Хилзбъроу".

Още в третата минута Александър-Арнолд изведе много добре Салах, който стреля от движение, но топката премина встрани от дясната греда. Скоро след този пропуск Ливърпул вече водеше в резултата. Хендерсън центрира към Мане, чийто изстрел с глава бе избит от Бегович, но сенегалецът сам направи добавка, с която даде преднина на своя отбор.

В 24-ата минута Фрейзър засече топката във вратата на Кариус, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Натискът на мърсисайдци продължаваше. Салах нанесе още два неточни удара, като във втората ситуация и Франсис се намеси добре, като направи шпагат в решаващия момент. Изстрел на Окслейд-Чембърлейн пък рикошира в крака на бранител и излезе в корнер. В 39-ата минута Мане изведе със страхотен пас Салах, но египтянинът не бе прецизен в овладяването и това даде шанс на бранител на гостите да изчисти.
В последната минута Мане засече с глава центриране на Ловрен, но топката премина встрани.

В 56-ата минута Ван Дайк отправи топовен изстрел от повече от около 30 метра, но топката профуча над напречната греда.

В 68-ата минута Салах падна в наказателното поле, след като бе побутнат в гръб от Аке. Домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. Само минута след това египтянинът вкара 40-ия си гол от началото на сезона. Александър-Арнолд центрира много добре от дълбочина, а Салах засече с глава, прехвърляйки красиво Бегович, който бе излязъл напред.


1/4 час преди края Фирмино пропусна страхотна възможност за трети гол. Бразилецът бе изведен от Окслейд-Чембърлейн, но се забави в желанието си да финтира повече бранители и в крайна сметка нанесе слаб удар, който бе изчистен пред голлинията от Аке.

В 82-рата минута гостите най-накрая създадоха чисто голово положение. Кариус обаче бе на ниво и изби удар отблизо на Мусе.
Ливърпул - Борнемут+47
Към края удар на Окслейд-Чембърлейн от 25 метра профуча на сантиметри встрани, а Роберто Фирмино оформи крайния резултат в последната минута. Бразилецът получи именно от Чембърлейн в наказателното поле, след което стреля в близкия ъгъл - 3:0.
Ливърпул - Борнемут 3:0+47
Ливърпул е трети с актив от 70 точки, като мърсисайдци все още нямат загуба у дума в Премиър лийг от началото на сезона. Борнемут е 11-и с 38 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА