Last news in Fakti

30 Април, 2018 11:29 1 934 0

Барселона спечели титлата в Примера дивисион

  • депортиво ла коруня-
  • меси-
  • титла-
  • примера дивисион-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • коутиньо

Каталунците се наложиха с 4:2 над Депортиво Ла Коруня

Барселона победи с 4:2 при визитата си на Депортиво Ла Коруня в мача им от 35-ия кръг на Примера дивисион и не само изпрати съперника в Сегунда дивисион, но и на теория спечели 25-ата си шампионска титла. Така каталунците ще излязат за Ел Класико на „Камп Ноу” следващата седмица като шампиони и би трябвало да получат шпалир от големия си съперник Реал, пише "Блиц".

Капитанът на гостите Андрес Иниеста, който си тръгва от „Камп Ноу” след края на сезона, не бе сред титулярите заради болки и влезе в игра три минути преди края на мястото на Ракитич. Вместо Иниеста от самото начало игра Филипе Коутиньо (7'), който вкара първия гол в мача след асистенция на Усман Дембеле. В 17-ата минута домакините пратиха топката в мрежата, но при вдигнат флаг на страничния рефер за засада.

След половин час игра вратарят Рубен спаси удар на Лионел Меси от фаул. Последва пропуски на Вайе и Шер за домакините, а Меси (38) удвои аванса на каталунците след пас на Луис Суарес. Галисийци бързо реагираха и Лукас Перес (40') намали на 1:2 с удар от точката на дузпата.

Играчите на Ернесто Валверде продължиха тотално да доминират и след почивката, търсейки трети гол за успокоение, но допуснаха изравняване. Емре Чолак (64') бе оставен непокрит след асистенция на Селсо Борхес и реализира за 2:2. В 70-ата минута защитата на гостите пак се пропука и Шер с глава насочи топката към вратата, а Тер Щеген спаси.

В самия край на мача Лионел Меси (82', 85') се разписа още два пъти след асистенции на Луис Суарес, за да оформи своя хеттрик и крайния резултат.

Така Барселона събра 86 точки и е недостижим на върха три кръга преди края, след като има аванс от 11 пред Атлетико (Мадрид). В следващия кръг каталунците посрещат Реал (Мадрид) в голямото дерби на испанския футбол. Депортиво (Ла Коруня) пък изпадна и на теория, след като остава на 18-а позиция с 28 точки и изостава на 12 от 17-ия Леванте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА