13 Май, 2018 11:36 1 049 4

Лудогорец и Левски завършиха наравно 2:2

  • левски-
  • лудогорец-
  • наравно

Отборите на Лудогорец и Левски не се победиха в драматичен мач, игран в Разград. Равенството 2:2 сякаш устройва и двата тима, които имаха пределно различна мотивация, пише topsport.bg. "Орлите" подходиха сериозно към срещата, след което се отдадоха на заслужена радост по повод титла №7, докато съперникът им си тръгна за София с важна точка, която ще им помогне в борбата за баражното трето място.

Двубоят започна с ранен гол за момчетата на Димитър Димитров, които се разписаха чрез Кешеру от дузпа в 4-ата минута. Час по-късно, съперникът им съумя да изравни, след като Роман Прохазка превърна в гол чудесна асистенция на Обертан.

Екшънът в Разград обаче бе запазен за последните мигове от мача. Наглед очакваното 1:1 бе "развалено" след безумен автогол на Аймен Белаид в 83-ата. Тунизиецът насочи с глава, неспасяемо във вратата си след опит да изчисти центриране на Шверчок. Късметът обаче се усмихна на "сините", тъй като почти в следващата атака, точката бе подсигурена след хубаво попадение на Кабрал.

В следващия кръг селекцията на Делио Роси има голямо дерби с ЦСКА, докато "отпускарите" от Лудогорец гостуват на друг замесен в борбата за бронзовите медали - Берое.

Минути преди началото на двубоя, гостите от Левски направиха джентълменски шпалир на новия-стар шампион на България. В официалните ложи пък Кирил Домусчиев и Спас Русев гледаха заедно случващото се на стадиона в Разград.

Празнично настроените домакини можеха да се разпишат само 63 секунди след началото на двубоя. "Орлите" атакуваха по дясното крило, където Вандерсон опита да подаде прострелно за Кешеру. В този момент крак протегна Аймен Белаид, който матира Божидар Митрев, но за негова радост, коженото кълбо се отклони в горната греда.

Спасение за Левски обаче нямаше в 4-ата минута, когато логичното се случи. Натанаел навлезе в наказателното поле. Преодоля статичния Найденов, но след това бе съборен непозволено от Яблонски и това даде удобен повод на главния съдия - Кабаков да посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Кешеру, който елегантно прати съперниковия вратар в обратния ъгъл - 1:0!

Сломеният гост от София опита да отговори на предизвикателството с добра атака в 10-ата минута. Станислав Костов остана сам срещу Пластун, но предпочете да комбинира с Обертан. Французинът се забави с това да нанесе изстрел и в крайна сметка провали тази изгодна ситуация.

Грешна съдийска преценка, провали втория гол в мача на Клаудиу Кешеру в 23-ата минута. Румънският нападател бе най-близо, след като Божидар Митрев не успя да улови коженото кълбо и чрез бързите си реакции, съумя да довкара топката в мрежата. Георги Кабаков, незнайно защо, даде сигнал за фаул, с което ядоса трибуните на "Лудогорец Арена".

Сякаш от нищото, Левски можеше да навакса изоставането си в 32-ата минута. Станислав Костов се оказа непокрит в полето на Лудогорец, но диагоналният му изстрел премина на сантиметри от далечната греда.

Шампионите на България бяха близо до това да удвоят своята преднина в 39-ата минута. Горалски се пребори за топка в центъра, след което много елегантно я пусна за Мисиджан, отправил се застрашително към "синята" врата. Последва негово подаване за Вандерсон, но в решителния миг на шпагат легна Аймен Белаид, който спаси своя тим от сигурен гол.

Малко след паузата, Марселиньо демонстрира страхотен поглед върху играта, след като в 56-ата минута разсече отбраната на Левски с извеждащо подаване за Мисиджан. Холандецът не се поколеба и шутира веднага, но над горната греда.

Стражът на Лудогорец - Хорхе Броун бе на път да сбърка фатално, след като не успя да изчисти надалеч върната към него топка. Малко след това Роман Прохазка опита да се възползва от случилото се с мощен удар, но коженото кълбо така и не порази разградската мрежа. Аржентинският страж на домакините се реваншира в 65-ата минута, след като акробатично изби удар под гредата на Васил Панайотов.

Грешките на Георги Кабаков в дербито продължиха и в 67-ата минута от тях пострадаха гостите. Иван Горанов бе фаулиран от Лукас Саша в полето на лудогорци, но сигнал за дузпа така и не последва. Мълчанието на рефера пък "взриви" и без това изнервената скамейка на Левски.

С оглед по-настоятелните си действия след паузата, отборът на Левски заслужено стигна до изравнително попадение. Триходова комбинация между Обертан-Ривалдиньо и Прохазка, завърши с подаване към словака, който от непосредствена близост протегна крак и отбеляза за 1:1.

След изравнителното попадение на Прохазка, двубоят спокойно вървеше към равенство 1:1. Седем минути преди края обаче, на сцената се появи Аймен Белаид от Левски, който си отбеляза безумен автогол. По подобие на първото полувреме, тунизиецът отново понечи неразчетено да изчисти в своята врата, и този път успя! Бившият играч на Родъръм насочи с глава топката под гредата и секунда по-късно тя тупна зад голлинията на Митрев.

Селекцията на Делио Роси обаче отказа да се предаде. За разлика от мача със Славия, този път късметът се усмихна на гостите и те се добраха до задачата си да измъкнат поне точка от "Лудогорец Арена". Резервата Паулиньо демонстрира отлична техника в 88-ата минута, след което вдигна главата и видя връхлитащия Кабрал, който с много плътен изстрел оформи крайното 2:2.

До края нови драми в Разград нямаше и така домакините се отдадоха на заслужена шампионска радост, а Левски си тръгна доволен, и с точка, към столицата.

В следващия кръг на Левски предстои нов тежък двубой - дерби с ЦСКА. Мачът е във вторник от 18:30 часа. Лудогорец пък гостува в мач без никакъв смисъл на Берое, отново по същото време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цесекар

    2 4 Отговор
    ФК ,,Левски" на 3то място никогааааа ха-ха хахаха
  • 2 Само ЦСКА

    0 6 Отговор
    Левскарите се сетиха в края на първенството че в тая игра трябва да се вкарват голове!
  • 3 Гиби

    2 2 Отговор
    Такъв смешен цирк не бях виждал !
  • 4 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Явно всичко е било решено предварително, а мача е бил само проформа.