Last news in Fakti

16 Юни, 2018 18:01 1 553 2

Аржентина не успя да пречупи Исландия

  • аржентина-
  • исландия-
  • световно първенство-
  • меси-
  • агуеро-
  • дузпа-
  • фимбогасон

Големият грешник за гаучосите бе Лионел Меси, който пропусна дузпа

Аржентина не успя да пречупи Исландия - 1
Снимка: БТА/АР

Лионел Меси пропусна дузпа, а Аржентина започна с доста неочаквано равенство 1:1 срещу Исландия участието си на Мондиал 2018. Двубоят през почти цялото време се игра пред вратата на „викингите“, но „гаучосите“ така и не намериха сили за нещо повече от един гол.

Двубоят започна вихрено и още в първите няколко минути двата отбора си размениха по едно опасно положение пред двете врати.

В 19-ата минута Аржнтина откри резултата. Маркос Рохо стреля отдалеч, ударът му не бе особено силен и Агуеро овладя топката. С няколко бързи крачки нападателят на Манчестър Сити се обърна и с плътен удар опъна мрежата за 1:0.

Радостта на „албиселесте“ продължи само четири минути. Исландците успяха бързо да се отърсят и 23-ата изравниха, след като Алфред Фимбогасон се възползва от грешка на Кабайеро, който не успя да избие добре една топка.

По този начин Фимбогасон записа името си в историята като първия голмайстор за дебютанта Исландия на световни футболни финали. До края на полувремето Аржентина продължи с натиска си и да отправя удари към противниковата врата, но така и не съумя да стигне до втори гол.

В 63-тата минута Аржентина получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Лионел Меси, но вратарят Халдорсон разгада къде ще бъде пратена топката и отби удара, запазвайки равенството.

Аржентина не успя да пречупи Исландия
Снимка: БТА/АР

В 77-ата минута Аржентина можеше да получи и втора дузпа за нарушение срещу Павон, но този път реферът Марчиняк не наду свирката.

10 минути преди края Меси прати опасен изстрел, който обаче мина на сантиметри покрай дясната греда на Халдорсон. Аржентина продължи да натиска като в последните минути в игра се появи и Гонсало Игуаин, но и това не помогна на състава на Хорхе Сампаоли. Така и двата отбора започнаха Световното с по една точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не говори на ръка

    7 1 Отговор
    Мълчете си бе хора !!Бат Ицо кучето пожела на
    Меси и компания титла!!! И ГЛЕЙ СЯ !!!
    !!! Тва да не ти е реклама на КОМАРДЖИЙНИЦА ??????
  • 2 Пенчо

    2 3 Отговор
    Този е егати нещастника.