Last news in Fakti

18 Февруари, 2012 11:57 845 0

Дзюнхуей победи Лий заради телефонен звън

  • лий-
  • дзюнхуей-
  • уелс-
  • снукър-
  • мърфи
Дзюнхуей победи Лий заради телефонен звън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият китайски състезател Дин Дзюнхуей се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Уелс по снукър, след като победи с 5:4 фрейма Стивън Лий. Ключов за изхода на двубоя обаче се оказа телефонен звън в последната партия, който смути англичанина и той допусна грешка. Деветият фрейм се реши по последните няколко топки, като англичанинът имаше пръв шанс да ги разчисти след флук по последната червена. Въпреки че изоставаше с 13 точки, 37-годишният Лий бе в идеална позиция да спечели фрейма и мача. Позвъняване на телефон обаче провали плановете му и той пропусна лесна зелена топка, след което Дин излезе на масата и сложи край на мача. Така на 1/2-финалите 10-ият в света Дзюнхуей ще се изправи срещу световния шампион от 2005 година Шон Мърфи.

Лий поведе с 2:0 в самото начало на двубоя, но съперникът му израви след брейкове от 66 и 85 точки. Китаецът спечели и две от следващите три партии преди англичанинът да върне отново баланса в резултата след серии от 42 и 41 точки за 4:4. В решаващия фрейм в „Нюпорт Сентър” късметът бе на страната на 24-годишния Дзюнхуей и така той достигна до първия си ранкинг 1/2-финал през този сезон.

„Чух телефона точно в момента, в който правех удара и нямаше как да спра да играя заяви разгневеният Лий. – За първи път през всички години в професионалния снукър ми се случва подобно нещо и то в толкова важен момент. Наистина съм бесен. И двамата с Дин имахме своите шансове в последния фрейм, но и двамата играхме ужасно”, допълни още англичанинът, който е 15-и в света.

”Това, което се случи, бе неприемливо, каза от своя страна Дзюнхуей. – Просто Стивън нямаше късмет в тази ситуация, иначе щеше да спечели мача.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА